Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risotto med karamelliserede porrer og hytteost

Risotto med karamelliserede porrer og hytteost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandKilde : Livetskrusninger

Fryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Livets krusinger

Indsendt :



Ingredienser:
360 g.brune risotto ris
1 l.boullion (måske mere, men det afhænger af temperaruren og hvor meget vand der fordamper og hvor meget der suges af risene)
1 spsk.Olivenolie
2 spsk.Smør
1 Løg
3-4 fedHvidløg
3 halve porrer; den midterste lettere grønne del ca 120g
2 dl.Hvidvin -ikke chardonnay
200 g.Hytteost
 
Opskrift:
Det smager lige så godt som hvis der havde været kød i…

Citat fra min kødafhængige kammerat som jeg serverede retten for i aftes! -og her havde jeg egentlig købt serano skinke som jeg ville bage for ham at drysse over retten; jeg glemte det bare i ovnen og en time senere…. ;o)

Svits de hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt halvdelen af smøret og risene og steg ved svag varme i et par minutter til risene er klare. Derefter tilsættes hvidvinen og først når risene har suget den op, tilsættes ca 2dl boullion (kogt vand med terninger) der skal røres jævnligt i risene og det er ikke en af de der retter der kan passes mens man snakker -men derfor må der meget gerne drikkes et glas vin mens man kokkerere…. eller resten af flasken nu den er åben! Når risene har suget væden, tilsættes ca 2dl igen…. og sådan bliver man ved til risene er klistrede og mørre; smag til!

I mellemtiden er dine porrer så også blevet dejligt brune og har en karamelliseret smag. Vend dem i risottoen sammen med hytteosten og lad det stå i et par minutter så osten smelter lidt sammen

Tips:

Se flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 81 kcal Kulhydrat 12.1 g Protein 2 g Fedt 2.1 g Kostfibre 0.5 g


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4389 gange,
og udskrevet 66 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dorthe   -  2016-01-21 10:51:44
Jeg har en del grødris til overs her efter jul. Tror jeg vil forsøge at lave denne ret med dem. Men men men, hvad gør du lige ved porrerne?????

Ina  -  2013-12-05 16:48:53
Og hvordan er porrerne så blevet brune?