Risotto med karamelliserede porrer og hytteost

Risotto med karamelliserede porrer og hytteost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandKilde : Livetskrusninger

Fryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Livets krusinger

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
360 g.brune risotto ris
1 l.bouillon (måske mere, men det afhænger af temperaruren og hvor meget vand der fordamper og hvor meget der suges af risene)
1 spsk.Olivenolie
2 spsk.Smør
1 Løg
3-4 fedHvidløg
3 halve porrer, den midterste lettere grønne del ca 120g
2 dl.Hvidvin -ikke chardonnay
200 g.Hytteost
 
Opskrift:
Det smager lige så godt som hvis der havde været kød i.

Citat fra min kødafhængige kammerat som jeg serverede retten for i aftes! -og her havde jeg egentlig købt serano skinke som jeg ville bage for ham at drysse over retten, jeg glemte det bare i ovnen og en time senere.

Svits de hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt halvdelen af smørret og risene og steg ved svag varme i et par minutter til risene er klare. Derefter tilsættes hvidvinen og først når risene har suget den op, tilsættes ca 2 dl bouillon (kogt vand med terninger) der skal røres jævnligt i risene og det er ikke en af de der retter der kan passes mens man snakker -men derfor må der meget gerne drikkes et glas vin mens man kokkerere. eller resten af flasken nu den er åben! Når risene har suget væden, tilsættes ca 2 dl igen. og sådan bliver man ved til risene er klistrede og møre, smag til!

I mellemtiden er dine porrer så også blevet dejligt brune og har en karamelliseret smag. Vend dem i risottoen sammen med hytteosten og lad det stå i et par minutter så osten smelter lidt sammen

Tips:

Se flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 81 kcal Kulhydrat 12.1 g Protein 2 g Fedt 2.1 g Kostfibre 0.5 g


karakterer:
Opskriften er vist 5589 gange,
og udskrevet 86 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dorthe   -  2016-01-21 10:51:44
Jeg har en del grødris til overs her efter jul. Tror jeg vil forsøge at lave denne ret med dem. Men men men, hvad gør du lige ved porrerne?????

Ina  -  2013-12-05 16:48:53
Og hvordan er porrerne så blevet brune?