Quinoa med granatæble

Quinoa med granatæble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandKilde : Livetskrusninger

Fryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Livets krusinger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.Quinoa
4 dl.Vand
1 Granatæble
50 g.Solsikkekerner
1 håndfuld frisk basilikum
 
Opskrift:
Jeg fik oprindeligt denne ret på en vegansk restaurant jeg ofte kom på da jeg levede i Sofia og den var genial. Jeg havde ingen anelse om hvad quinoa var, havde aldrig nogensinde set det før og de første mange gange jeg lavede en kopi af retten var det med cous cous.

quinoa har en overflade af saponin som er et sæbestof som har en bitter smag, derfor skal de skylles (godt) inden brug. Jeg har både læst skylles og gnubbes og da jeg læste det sidste først, er det sådan jeg gør; desuden er det bare en lækker følelse af have dem mellem hænderne.

Skyl/gnid dem og sæt dem over blusset. -da jeg bruger en si, ryster jeg dem lige fri for vand og tager så en anelse mindre vand til kogning fordi jeg formoder at en smule hænger ved.

Mens frøene koger pilles granatæblet; har du aldrig gjort dette før kan det godt være en udfordring og mange synes det er svært. -det er det ikke. Du skærer æblet i to med en kniv og så hiver du yderskallen lidt ud, mens du “triller” frugten ud; der sidder en masse skillevægge som du bare skal have væk. Det er ret nemt, men hvis man fedter for meget med det kan man godt få røde fingre, for granatæbler har en dejlig farve!

Skyl den færdige quinoa med koldt vand, bland den med granatæble, solsikker og basilikum; finito og du har den lækreste salat eller tilbehør til alt!

Tips:

Se flere opskrifter på livetskrusninger.dk Energi pr. 100 g.: 136 kcal Kulhydrat 18.1 g Protein 4.4 g Fedt 5.1 g Kostfibre 1.5 g

karakterer:
Opskriften er vist 7169 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu