Jamie Olivers citronkage

Jamie Olivers citronkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
170 g.smør
170 g.sukker
6 æg
150 g.malede mandler
45 g.blå birkes
2 Citron, skal og saft heraf
225 g.hvedemel
3 tsk.bagepulver
 
 Citronsirup:
150 g.sukker
1.5 dl.citronsaft (2-3 citroner)
 
 Citronglasur:
335 g.flormelis
1 Citron, skal og saft heraf
 
Opskrift:
DEJ:
Smør og sukker piskes godt.
Æggene piskes i et ad gangen.
Sigt melet ned i dejen sammen med bagepulver, mandler, birkes og citron.
Bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca 40 minutter.
Når kagen er lidt afkølet tages den ud af formen.
Prik en masse huller i kagen med en kødnål mens den endnu er lun.

CITRONSIRUP:
Sukker og citronsaft opvarmes til sukkeret er smeltet.
Hældes ver kagen lidt ad gangen så kagen når at opsuge den.

CITRONGLASUR:
Flormelis, citronsaft og citronskal røres sammen og hældes over kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 17054 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-27 22:11:57
Husk, at mandlerne skal males til groft mel. Mandel-mel fra supermarkedet går ikke! :)