Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tom Kha Gai

Tom Kha Gai, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Frysegnet

Indsendt af : Katharinal

Indsendt :



Ingredienser:
5 dl.kyllingebouillon
4 dl.kokoscreme
400 g.kyllingesmåkød
3 chilier (gerne både røde og grønne) - fintsnittes
1 galangarod - skæres i 5 stykker
2 stykker frisk citrongræs - finthakkes
1 spsk.limejuice
1 spsk.fiskesauce
1 tsk.sukker
4-6 tørrede kaffir limeblade - knuste
4 skalotteløg - finthakkes eller blendes
1-2 løg - finthakkes eller blendes
250 g.champignoner - halveres og skæres i skiver
4 tomater - i kvarte skiver (på størrelse med champignonerne)
 
 Chiliolie
 
Opskrift:
Bouillon og kokosmælk bringes i kog. Tilsæt herefter (i rækkefølge): galangarod, chili, citrongræs, skalotteløg og til sidst limeblade. Rør ingredienserne godt sammen. Læg låg på gryden og kog i 4-5 minutter. Herefter tilsættes kødet, løgene, champignonerne. Rør ingredienserne sammen. Tilsæt fiskesauce, limesaft og sukker og rør suppen godt sammen. Til sidst tilsættes tomaterne, rør ingredienserne sammen og kog i 5 minutter mere inden den serveres.

Inden suppen serveres, fiskes galangaroden op. Der dryppes herefter chiliolie henover hver portion - ½-1 tsk. alt efter, hvor stærk man ønsker den.

Tips:

Mange laver suppen med ingefær, det er ikke korrekt og man bør helt klart holde sig til at bruge galangarod. Ingefæren giver suppen en markant anden smag. Hvis man ikke kan få frisk citrongræs, kan man bruge 5-6 stykker i lage. Alternativ til kokoscreme kan være kokosmælk. Det vil gøre suppen meget sundere. Den rigtige smag fås dog med kokoscreme. :)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 6772 gange,
og udskrevet 89 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu