Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gulerodsboller 05

Gulerodsboller 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : MMH

Indsendt :



Ingredienser:
5.5 dl.vand
50 g.gær
0.5 tsk.salt
2 spsk.rapsolie
250 g.gulerødder, skrællet vægt
1 dl.græskarkerner
1 dl.hørfrø
1000 g.hvedemel
 
 Til pensling:
 1 æg eller lidt mælk
 
Opskrift:
Gulerødderne skrælles og rives groft.

Gæren røres ud i vandet (lunkent) og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt. Det kan være en god idé at putte lidt mel i ad gangen, så der kommer den rette mængde i.

Dejen stilles til at hæve lunt og tildækket i omkring 1 time.

Dejen formes til omkring 20 boller, som stilles til at efterhæve i ca. 20 minutter.

Bollernes pensles med æg eller mælk.

Bages ved 210 grader varmluft i 20 minutter.

Tips:

Smager rigtig godt lune, men kan helt sikkert også nydes kolde!


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3779 gange,
og udskrevet 69 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karen Maria  -  2013-11-12 07:50:06
Græskarkerner kan skiftes ud med solsikkekerner - er rigtig gode boller som mætter godt og holder sultfølelsen væk længe:-)