Græske kødboller på kartoffelbund

Græske kødboller på kartoffelbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.okse- eller lammekød
0.5 dl.rasp
1 finhakket løg
1 fedpresset hvidløg
2 æg
1 tsk.salt
1 tsk.peber
2 spsk.hakket persille
 
1 kg.kartofler
1 spsk.olie
1 spsk.olie
1 spsk.citronsaft
1 tsk.salt
 
 
Opskrift:
Vask kartoflerne grundigt og del dem på langs. Skær ca. 4 kartoffelbåde af hver halve kartoffel.

Læg kartoflerne i et stort ildfast fad. Bland olie og citronsaft og pensl de øverste kartoffelbåde. Drys salt hen over kartoflerne.

Rør alle ingredienserne til farsen sammen i en skål.

Form runde boller af farsen. Ca. 1 tsk. fars til hver bolle. Fordel kødbollerne over kartoflerne.

Sæt fadet med kartofler og kødboller i ovnen ved 200 grader i 1 time. Efter en halv time vendes kødbollerne, så de bliver sprøde på begge sider.

Efter en time i ovnen stikkes der forsigtigt i kartoflerne for at mærke, om de er gennembagt.

Serveres med græsk salat





karakterer:
Opskriften er vist 18310 gange,
og udskrevet 692 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-02 19:43:57
En rigtig lækker ret jeg har ikke smagt nogt lignende siden jeg har været i Tyrkiet