Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffelsalat med parmesan og tomat

Kartoffelsalat med parmesan og tomat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SalatRet : Salat - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
6-8 storekartofler, vaskede
 (se tips)
1 stortomat
1 salathoved
1 skalotteløg, finhakket
 friskklippet purløg, ved servering
 revet parmesan, ved servering
 
 Marinade:
2 tsk.sennep
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl.olivenolie
70 g.parmesan, friskrevet
 
Opskrift:
De rengjorte kartofler lægges i en stor gryde vand med salt. De bringes i kog og simrer i 30-35 min., eller til de føles møre ved stik med en skarp kniv. Hæld vandet fra kartoflerne og giv dem et kort ophold i koldt vand. De pilles, snittes i 1 cm. tern og stilles til afkøling.

En lille gryde vand bringes i kog. Skær et lille kryds i toppen af tomaten, og blancher den i kogende vand i 10 sek. Derefter flyttes den kort over i en skål koldt vand. Pil forsigtigt skindet af tomaten og skær den i kvarter. Kernerne fjernes med en skarp kniv, og kødet snittes meget fint. Det stilles til side.

Dressingen laves ved at røre sennep og eddike grundigt sammen i en lille skål. Rør evt. salt og peber i. Olien tilsættes i en tynd sråle under piskningen. Når dressingen er jævn og cremet, er den færdig. Den revne parmesan røres i dressingen, som vendes godt rundt med de kolde kartoffeltern.

Hele salatblade anrettes smukt på 4 tallerkner. Kartoffelsalaten fordeles ligeligt herpå, og der drysses med finthakket skalotteløg, purløg og hakket tomat.
Pynt evt. med lidt ekstra parmesan og friskkværnet sort peber.

Tips:

Kartoffelsalat er bedst med friskopgravede Lammefjordskartofler, men er det uden for sæson, kan den udemærket laves med aspargeskartofler eller små pillekartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 17395 gange,
og udskrevet 367 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu