Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lasagne med spinat-pasta plader

Lasagne med spinat-pasta plader, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Allan Krüger

Indsendt :



Ingredienser:
 Kødsovs
500 g.hakket oksekød (10-12%)
3 spsk.olivenolie
25 g.smør
2 spsk.mel
1.5 løg
1-2 gulerødder
3 fedhvidløg
3 tsk.tomatpuré
400 g.italienske flåede tomater
1 l.sødmælk
1 glaskraftig rødvin
1 spsk.Wostershire sauce
1 spsk.tørret oregano
1 spsk.tørret merian
2 laubærblade
6-7 hele peberkorn
2 håndfulde revet morzarella ost
2 håndfulde frisk revet pamasan ost
 salt
 peber
 revet muskat
 
Opskrift:
Hæld 6 dl mælk i en gryde sammen med de hele peberkorn, 1 laurbærblad, 1 fed hvidløg, ½ løg. Bring dette langsomt under kog på medium varme og lad det simre i 20 min.

Imens kan kødsovsen tilberedes

Svits 1 helt løg sammen med revet gulerødder og 2 revet fed hvidløg til de er "faldet sammen" - må IKKE brunes. Tilsæt derefter oregano samt merian og rør rundt. Tilsæt kødet og brun dette. Svits tomatpuréen af i ca. et minut sammen med kødet. Tilsæt rødvinen og lad dette reducere i kødet i ca. 7-8 minutter. Tilsæt nu de flåede tomater, wostershire saucen samt 4 dl af mælken og 1 laurbærblad. Lad dette simre med låg på medium lav blus i ca. 30 minutter. Smages til med frisk kværnet salt og peber.

Mælken tages af blusset og sigtes i en skål. Smelt smøret i en ren gryde og tilsæt mel. Tilsæt herefter mælken fra skålen langsomt under omrøring i mel og smør. Tilsæt morzarella osten. Vigtigt at der røres godt, så mælken ikke brænder på. Smag til med salt, peber og revet muskat.

Læg efterfølgende ingredienser lag i et ildfast fad i flg. rækkefølge. 1 kødsovs - 2 lasagne plader - 3 hvid sovs - X3. (Afhængig af fadets størrelse og dybde)

Lasagnen stilles i en forvarmet ovn på 200C i ca. 30-35 minutter (Varmluft: 180C)

Hviles efterfølgende i ca. 15 min. Friskrevet parmasan ost drysses over lasagnen inden servering.



Tips:

Frisk rosmarin kan evt. tilføjes i mælken under opkogning for at give det et ekstra lille pift.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 3346 gange,
og udskrevet 57 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu