Kartoffelkroketter med mandler

Kartoffelkroketter med mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
4 storekartofler
45 g.smør
2 æggeblommer
1 knivspidsMuskatnød, friskrevet
 Olie, til dybstegning
100 g.hvedemel
2 æg, let sammenpiskede
100 g.malede mandler
100 g.hakkede mandler
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 190 grader. De hele skrubbede kartofler stikkes med en gaffel, så de ikke sprækker under bagningen. Bages i op til en time. Kartoflerne skal føles møre ved et stik med en skarp kniv. eller prøv at klemme kartoflen mellem tommel- og pegefinger. Hvis kartoflen er mør, vil den føles blød og eftergivende.

Kartoflerne skæres i halve på langs, og indholdet tages ud med en lille ske. Indholdet moseslet med en gaffel og røres sammen med smør, æggeblommer, muskatnød, salt og friskkværnet peber. Mosen stilles til afkøling.

En sauterpande eller frituregryde fyldes en tredjedel op med olie. Olien opvarmes til 180 grader. Hvedemel blandes med salt og friskkværnet peber og hældes ud på et stort fad. De sammenpiskede æg hældes over i en dyb tallerken. De malede og hakkede mandler blandes sammen og hældes ligeledes i en dyb tallerken.

Kartoffelmosen formes med hænderne til små kugler, ca. 4 cm i diameter. Derefter rulles de forsigtigt til små pølser, ca. 6 cm lange. Kroketterne placeres i en lang række, og enderne rettes til ved at presse let med en lang kniv eller paletkniv. Kroketteren skal være så ensartede som muligt.

Kroketterne rulles først i mel, dernæst dyppes de i sammenpisket æg, og til sidst rulles de forsigtigt i mandelblandingen. Når alle kroketterne er færdige, dybsteges de i olien, nogle få stykker ad gangen. De serveres omgående.

Tips:

Kroketterne kan laves i forvejen og varmes op. Ligeledes er det ikke en god ide at holde dem varme under et tætsluttede låg; dampen vil gøre, at kroketterne mister deres sprødhed.


karakterer:
Opskriften er vist 14287 gange,
og udskrevet 241 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Super kroketter. Muskatnød kan udskiftes med salvie.

Lonny kokholm  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har faktisk fødselsdag i dag, så det kunne jo være ret smart om i havde nogle flere fødselsdags retter hvis i forstår....... Hihi hehe haha.....

Lonny kokholm  -  0000-00-00 00:00:00
DEn er da okay, men der kunne måske godt trænge til at der også kom en anden form for smag hvis i forstår hvad jeg mener......Hihi hehe