Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffeltimbaler II

Kartoffeltimbaler II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
8 småkartofler, ca. 100 g hver
2 spsk.cremefraiche eller piskefløde
2 æg
 et drys revet muskatnød
1 spsk.friskhakket persille eller purløg
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 200 grader. Kartoflerne vaskes i koldt vand. De endnu fugtige kartofler pakkes ind i folie og bages møre i ovnen, ca. 30-40 min. Mens kartoflerne stadig er varme, fjernes skrællen omhyggeligt og de moses ned i en skål. Der skulle gerne blive ca. 400 g pure. Skålen med kartoffelpureen holdes varm i et vandbad.

4 små cocotter pensles med smør og stilles i køleskabet. En bradepande fores med et dobbelt lag køkkenrulle og stilles til side.

Fløden hældes i en lille gryde og bringes i kort kog. Gryden tages af blusset.

Med en træske rørres smørret forsigtigt ind i kartoffelpureen. samtidig røres æggene i, et ad gangen. Smag til med muskatnød, salt og peber. Det hele røres sammen med persille eller purløg. Tilsæt fløden til allersidst med en ganske let omrøring, da for megen omrøring vil få fløden til at blive til smør.

Kartoffelblandingen fordeles i de 4 cocotter. De skal fyldes helt. Stil cocotterne på den forede bradepande. Hver cocotte tildækkes med et rundt stykke smurt bagepapir. Bradepanden fyldes halvt med vand og stilles i ovnen i 20 min. Prøv med en skarp kniv eller en strikkepind, om timbalerne er helt gennembagte. De færdige postejer tages forsigtigt op af bradepanden og hviler i 10-15 min., inden de vendes ud på et serveringsfad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 18203 gange,
og udskrevet 370 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu