Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater

Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

ReceptionRet : Reception - Diverse reception

Hovedingrediens : Oste - Gedeost

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Rikke's italienske favoritter

Fryseegnet : Kan fryses, men bør optøes langsomt

Indsendt af : Rikke's italienske favoritter

Indsendt :      Red :
Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater, billede 4 Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater, billede 1 Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater, billede 2 Appetizer med gedeost, pesto og soltørede tomater, billede 3
Fotograf: Rikke Østergaard Petersen  

Ingredienser:
300 g.Smørbar gedeost (men ikke for tynd i konsistens)
250 g.Philadelfhia smøreost
 
 Pesto
150 g.Soltørede tomater i olie
 
 Pynt:
40 g.Pinjekerner
 Basilikum, frisk
 
 Tilbehør:
 usaltede kiks
 
Opskrift:
Bland de to oste rigtig godt sammen.
Afdryp de soltørede tomater for olie. Når de er afdryppede hakker i dem helt fint.
Rist en halv håndfuld pinjekerne i en pande.

Find en beholder, gerne rund der er ca. 7 cm. dyb og 15 cm. i diameter. Beklæd indersiden med et stykke vitawrap, som siden skal hjælpe Jer vende osten ud på en tallerken.

Nu fordeles/presses et jævnt lag ost ned i bunden af beholderen ca. 2 cm., sørg for at der ingen huller er. Over det første lag ost fordeles nu de hakkede tomater og presses kompakt uden at ødelægge laget af ost under.

Ovenpå tomatlaget smøres pestoen som gerne skal have en rimelig tyk konsistens for ikke at flyde ud når I serverer retten. Jo tykkere konsistensen af pestoer, jo tykkere et lag kan I fylde på. Ca. 1/2 cm. vil jeg anbefale.

Til sidst lukker I lagene med den resterende osteblanding. Anbring lidt efter lidt osten fra kanterne, for ikke at odelægge laget af pesto! Tildæk skålen og sæt den i køleskabet.

Retten bør laves et par timer før servering for at køle godt ned igen, så det er nemt at vende den ud på en tallerken.

Når I skal servere retten vender I osten ud på en tallerken, piller vitawrappen af, pynter med de ristede pinjekerne og arrangerer et par basilikumblade ovenpå. Fordel kiksene rundt om osten. Spises som fingermad hvor man bruger kiksen til at tage osten med.





karakterer:
Opskriften er vist 19450 gange,
og udskrevet 232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-11 18:33:46
Har fået retten serveret... og uhmmmm..det var en lækkerbid. Kan anbefales..