Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bryllupschokoladekage

Bryllupschokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : RoagerJuhl

Indsendt :



Ingredienser:
 Bunde:
240 g.Sukker
137 g.Hvedemel
50 g.Kakao
0.5 tsk.Salt
0.75 tsk.Bagepulver
0.75 tsk.Natron
1 Æg L
0.75 dl.Solsikkeolie
1.25 dl.Sødmælk
1.25 dl.Kogende vand
 
 Chokolademousse:
200 g.Mørk chokolade
1 dl.Kold, stærk kaffe
5 dl.Piskefløde
 
 Chokolade-ganahcé:
5 dl.Piskefløde
 Enten:
250 g.Lys chokolade
200 g.Mørk chokolade
150 g.Hvid chokolade
 
 Fyld:
50 g.Revet chokolade
50 g.Hakkede hasselnødder (valnødder eller mandler kan også bruges)
 
Opskrift:
Bunde:

Mix de tørre ingredienser. Tilsæt æg, olie og mælk og rør dette sammen, tilsæt derefter vandet og rør.
Kom dejen i en smurt springform (24cm). Bages ved 160°C varmluft ca. 45-50 min.

Chokolademousse:
Del chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Tag skålen af varmen og rør kaffen i. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen når denne er lidt afkølet. Stil moussen koldt indtil kagen skal lægges sammen, gerne natten over.

Chokolade-ganahcé:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog og hæld den straks over den hakkede chokolade. Lad det stå ca. 5 min til chokoladen er smeltet. Rør i fløden til det emulgerer til en ensartet masse. Tildæk skålen med husholdningsfilm, så det går ned ad siderne i skålen og rører overfladen. Dette gøres for at undgå kondens, som ødelægger ganachen. Dæk den ikke til med et låg. Stilles på køl til næste dag.

Chokoladen vil stivne og falde til bunds i skålen, når den har været i køleskabet (hvid chokolade flyder oven på). Det er derfor vigtigt, at man starter på lav hastighed, når man starter med at piske ganachen op og bruger risene til at løsne chokoladen stille og roligt. Når du kan mærke/se at al chokolade fra bunden /overfladen er væk kan du øge hastigheden. Ganachen er færdig, når den har en let og lækker cremet konsistens, der minder om mayonnaise. Men vær opmærksom på, at det går stærkt og hvis ganachen bliver overpisket skiller den og den er sjældent til at redde.

Sammenlægning:
Flæk bunden.
Læg et lag af nødder og chokolade og chokolademousse mellem bundende.
Overtræk med chokolade-ganaché.
Pynt med chokoladefigurer eller andet.



karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3800 gange,
og udskrevet 37 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu