Fransk Kartoffeltærte

Fransk Kartoffeltærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Tærtedej
200 g.hvedemel
1.5 tsk.salt
100 g.smør, hakket
1 æg let pisket
 
 Fyld
200 g.kartofler, vaskede
120 g.bacon
1 dl.piskefløde
3 æggeblommer
90 g.revet ost (emmentaler eller cheddar)
 
Opskrift:
Start med tærtedejen.
Mel og salt sigtes ned i en skål. Med fingrene gnides smørret ind i melet blandingen er ensartet og minder om revet parmesan. Lav en fordybning i midten og tilsæt det sammenpiskede æg sammen med 1 spsk. vand. Dejen samles og rulles til en kugle. Kuglen pakkes ind i film og lægges i køleskabet i 30 min.

Ovnen forvarmes til 200 grader. Kartoflerne lægges i en gryde saltet vand og bringes i kog. Kartoflerne koges møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle let af. Pil dem og skær dem i tynde skiver.

Baconternene lægges i en gryde og dækkes med koldt vand. De gives et kort opkog. Hæld vandet fra, skyl ternene kort i frisk vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Lidt olie opvarmes på en pande og baconternene steges gyldne. De blandes herefter med kartoffelskiverne.

Piskefløden hældes i en gryde og koges langsomt ind til det halve. Den indkogte fløde køler af og røres dernæst sammen med 2 æggeblommer. Blandingen hældes over kartofler og bacon og der røres godt. Tilsæt ligeledes den revne ost. Smag til med salt og peber.

Tærtedejen deles i 2 lige store klumper. Rul hver del ud til en 2 mm tyk cirkel med en diameter på ca. 20 cm. Den ene cirkel lægges på en smurt bageplade. Kartoffelblandingen smøres ud herpå. Efterlad dog en kant på 2,5 cm. Den sidste æggeblomme piskes sammen med 2 tsk. vand, og kanten pensles omhyggeligt.

Den anden dejcirkel lægges ovenpå fyldet, så det er helt dækket. Kanterne presses godt sammen og foldes indad med en lille drejning. Når tærten er lukket helt tæt til, pensles den med æg.

Med en lille skarp kniv, laves et 1 cm. hul midt i tærten. Inden bagningen pensles tærten igen med æg, og den bages i 20-30 min. til den er smuk gylden.


karakterer:
Opskriften er vist 54193 gange,
og udskrevet 1229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

piewoman  -  2010-04-20 16:10:51
det sku vel ikk ha den store betydning at lave den uden låg ? så der kun er tærtdej i bunden ?

piewoman  -  2010-04-20 07:02:41
det sku vel ikk ha den store betydning at lave den uden låg ? så der kun er tærtdej i bunden ?