Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hindbær og hvid chokolade mousse

Hindbær og hvid chokolade mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Louise P

Indsendt :



Ingredienser:
200 g.Hvid chokolade
600 g.Frosne hindbær
300 g.Sukker
2 tsk.Vaniliesukker
5 dl.Piskefløde
3 æggeblommer past.
 
Opskrift:
Opvarm hindbær og sukker i en gryde.
Når massen har kogt lidt, og der er blevet frigivet en del saft, hældes det gennem en si, og hindbærkernerne sies fra.
Den saft der bliver tilbage, hældes tilbage i gryden, og koges i 2 min., hvorefter den sættes til afkøling.
Fløden piskes stiv i en skål.
Æggeblommer og vanilie røres sammen i en anden skål.
Lav en vandbad, og smelt halvdelen af den hvide chokolade heri.
Når det er smeltet tages vandbadet af varmen, og den resterende chokolade hældes i skålen og bliver smeltet af den i forvejen smeltede chokolade.
Herefter hældes den afkølede hindbærmasse i skålen med æggeblommer. Dette røres godt sammen, til det bliver en ensartet masse.
Hæld herefter den smeltede hvide chokolade i, og rør igen godt sammen. Alt dette skal ske i et rimeligt tempo, så den hvide chokolade ikke stivner.
Herefter hældes halvdelen af den piskede fløde i blandingen, og der røres igen godt, til blandingen er blevet ensartet.
Den resterende fløde vendes forsigtigt i blandingen, og du har nu en ganske fantastisk mousse.

Tips:

Moussen sættes køligt indtil servering. Man kan med fordel fryse moussen. Det bliver faktisk til en fremragende is, men er også mulig at optø til mousse. PRØV DEN! Du vil ikke fortryde det.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 17547 gange,
og udskrevet 312 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Christinna  -  2014-04-03 16:46:31
Er der nogen der ved om den bliver fast nok til at bruge i en lagkage?