Grund opskrift på boller uden æg

Grund opskrift på boller uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 Store

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : frk.jensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.smeltet smør
7 dl.danskvand
2 dl.kærnemælk
1 dl.vand
100 g.gær
1800 g.hvedemel (til dejen slipper)
4 spsk.sukker
2 tsk.salt
 Kardemomme efter smag hvis dejen ikke skal være grov
 
 Til grove boller kan evt bruges
 ca 2-3 håndfulde solsikke kerner
 ca en stor håndfuld græskarkerner
 En håndfuld hørfrø
 2-3 store revne gulerødder
 Evt en pose revet ost
 
Opskrift:
200 g smeltet smør
blandes med
7 dl danskvand
2 dl kærnemælk
1 dl vand - Tilsættes koldt eller varmt for at ramme håndlunken temperatur til gæren

Herefter tilsættes 2 pk gær (100g) og opløses i blandingen.
ca 500 g af melet røres i og
de 4 spsk sukker tilsættes samt de 2 tsk salt.
(Kardemomme skal i nu hvis deje er alm eller sød)
Resten af melen røres i, omkring 1300 g, til dejen slipper skålen let. Fyld tilsættes efter smag
Evt hakket chokolade,nødder,kerner osv

Hæver 20 min
Æltes igen og formes til boller på pladen
Hæver yderliger 20 min til omkring dobbeltstørrelse.

Tænd ovn på 175 grader C. alm. ovn.

Pensel bollerne med vand eller mælk

Bages ca 12-16 min

Tips:

Dejen vil være mere klistret ved de grove boller grundet gulerødderne. Det er ikke nødvendigt at tilsætte yderligere mel. Et fad med vand i bunden af ovnen tilfører damp og gør bollerne mere svampede. Denne dej er passer i halv udgave hvis der kun skal bruges en plade boller.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boller uden æg

karakterer:
Opskriften er vist 7004 gange,
og udskrevet 84 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu