Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fyldte bagte kartofler

Fyldte bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldte bagte kartofler, billede 4 Fyldte bagte kartofler, billede 1 Fyldte bagte kartofler, billede 2 Fyldte bagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bagekartofler
 Olie til dybstegning
 Rasp
 
 Cremefraiche-purløgsfyld
5 dl.cremefraiche
2 spsk.friskklippet purløg
 
 Bacon-ostefyld
250 g.revet ost, evt. cheddar eller emmenthaler
4 skiverristet bacon, grofthakket
 
 Græsk fyld
90 g.sorte oliven uden sten hakkede eller skivede
250 g.fetaost
 
 Cremefraiche-hvidløgsfyld
5 dl.cremefraiche
16 fedhvidløg - bagte og befriede for skal
 


Opskrift:

Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn. Pensl kartoflerne med olie og stik dem et par steder med en gaffel. Bages i ca. 1 time. Kartoflerne skal være møre.

De færdigbagte kartofler skæres midt over på langs. Det meste af indholdet tages ud med en teske. Der efterlades en ca. 1/2 cm tyk skal hele vejen rundt. Stil skallerne til side.

Indeholdet fra kartoflerne moses let med en gaffel og rørres sammen med det valgte type fyld. Smag mosen til med krydderier og stil skålen til side.

En sauterpande fyldes en tredjedel op med olie, som varmes op til ca. 180 grader. Kartoffelskallerne dybsteges. Steg til skallerne er ganske let gyldne, og lad dem derefter dryppe godt af (med bunden i vejret).

Skallerne vendes efter 5 min. Krydres indvendigt med salt og peber og mosen fyldes i.

Bacon-ostefyld skal bages i 5-10 min, indtil osten er smeltet og gylden. De øvrige varianter kan drysses med rasp og stilles under en varm grill i 1-2 min.

Tips:

Bagte hvidløgsfed Hvidløgsfeddene placeres i et ildfast fad, der er penslet med olivenolie. Bages i 15-20 min. i ovnen 200 grader. Hvidløgsfeddene kan nemt presses ud af den tynde skal med fingerne.

Brug forskellige rester som fyld: tun, koldt kød, kylling, æggesalat, grøntsager m.m.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (19 stemmer)

Opskriften er vist 129372 gange,
og udskrevet 1768 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2013-01-14 19:30:34
For at kunne vise alle 4 slags har vi bagt 16 kartofler, og lavet 4 gange fyld, men opskriften lægger op til man vælger 1 slags og så skal der bruges 4 bagekartofler. Bacon-ostefyld og græsk fyld kan evt, tilsættes 1-2 past. æggeblommer da de er meget faste og derfor er svære at trykke ud ved brug af sprøjtepose.


S-Maria  -  2008-03-13 11:55:08
For os der ik kan lide oliven, kan man fx erstatte med soltørrede tomater - så smager det stadig lidt græsk :o)


LB  -  0000-00-00 00:00:00
man ku også røre skinketern og hvidløg i smager dejligt.


TM  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig god, hvis man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af kartoflerne.