Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

20 gode boller

20 gode boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : HenrietteB

Indsendt :


20 gode boller, billede 4 20 gode boller, billede 1 20 gode boller, billede 2 20 gode boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
220 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
680 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Opløs de 25 g gær i de 5,5 lunkne vand. Hæld alle øvrige ingredienser i, i skrevende rækkefølge og rør det sammen.. Ælt den godt sammen på bordet, dejen føles meget våd i starten, men hvis bare man ælter den længe nok, bliver den lækker og fin.
dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i 30 min..

Efter hævning deles dejen i to og rulle ud til to pølser, del hver pølse i 10 og rul dem til boller. Placer dem på to bagplader.. Tænd ovnen på 200 grader. Jeg stiller den første færdige trillede plade ovenpå komfuret, da det giver en god hævning..
Lad bollerne efterhæve i 45 min

Sæt første hold (dem der har stået på komfuret og fået den gode varme fra ovnenen) ind i ovnen først og bag dem i 8-10 min, lad den anden plade stå oven på komfuret i mens.. Har ikke varmluftsovn og må derfor bage af to gange.. De skal nok have max 8 min hvis der anvendes varmluftsovn, prøv jer frem.

Kan spises straks efter bagning..

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (37 stemmer)

Opskriften er vist 151906 gange,
og udskrevet 1716 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15633 (3722 kcal)
KJ pr. stk. 781 (186 kcal)
Vægt ialt 1555 gram
Vægt pr. stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 4.7 gram
Kulhydrat 44.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nica  -  2015-02-10 19:38:36
Tak for en god opskrift, bollerne er bare mega god..kan stærk anbefales

Per  -  2013-10-14 16:45:52
Bollerne er såmend gode nok, men dejen er ikke speciel våd, vil mene at der godt kunne holdes lidt mel tilbage, de tager ikke meget farve, så hvis man ønsker farve kan de pensles med æg.

Karin  -  2013-10-09 18:49:58
Hej og tak for en god opskrift. Brugte noget andet mel men damm de blev lækre :-)

Tuller  -  2013-08-23 10:11:45
Rigtig gode boller

Anonym  -  2013-04-03 20:51:38
De er blevet rigtig, gode

Victor og Jacob  -  2012-10-11 15:33:28
Den er meeeeggaaaaa svær at bage vis man skal doble det op! :) - men vi håber den smager godt!