Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Surrib 02

Surrib 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :



Ingredienser:
1 kg.svinebryst, koge- eller stegestykke.
2 fedhvidløg
6 laurbærblade
1 løg
 Stor kvist timian
2 spsk.hele peberkorn
5 allehånde
 Lille kvist rosmarin
 Lille kvist salvie
1 spsk.salt
2 dl.cidereddike
8 husblasblade
 
Opskrift:
Læg kødet i en gryde med alle krydderierne.
Løget skæres først i kvarte.
Kom vand på, så det dækker.
Lad det simre ved svageste varme, til det er mørt efter ca. 1½ time.
Vend kødet undervejs, da det ellers kan brænde fast i bunden af gryden.
Si suppen og afmål ca. 8 dl.
Hvis der er for lidt, kan der spædes op med vand, og så genopvarmes suppen kortvarigt.
Udblød husblassen, og rør den i suppen, mens den endnu er varm.
Tilsæt eddiken, og juster med salt.
Skær kødet i skiver af ca. 1 cm. tykkelse, og læg dem på række i et fad.
Hæld suppen over, og læg laurbærbladene jævnt fordelt. (De kogte fra suppen)
Læg et pres oven på suppen med en anden skål/tallerken, så kødet presses ned, og stil anretningen på køl.
Ved servering vendes det ud på et fad.


Tips:

Fedtet vil stige op under afkølingen, hvilket danner en beskyttende hinde over kødet. Det kan skæres fra, når man spiser kødet, hvis man ikke bryder sig om det. Nogle spiser surrib med stuvede kartofler, men jeg foretrækker det som pålæg ved juletid.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4470 gange,
og udskrevet 62 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu