Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund

Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : vides ikke

Indsendt af : Mosegrisen

Indsendt :


Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 4 Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 1 Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 2 Nemme lakrids flødeboller med marcipanbund , billede 3
Fotograf: MoseGrisen  

Ingredienser:
 Kransekagebunde:
225 g.sukker
100 g.æggehvide
525 g.ren rå marcipan
 
 
 Skum:
300 g.sukker
1 dl.vand
160 g.pest. æggehvider
2-3 tsk.lakridspulver
300 g.overtrækschokolade
 
Opskrift:
bunde:
Sukker og æggehvide røres sammen til sukkeret opløses
Marcipanen røres mens æggemassen langsomt tilsættes.
Sprøjtes ud i 7 cm bund og bages gylden ved 180 grader C. alm. ovn.

Skum:
Sukker og vand koges til en tynd karamel. dette tager nogle minutter (brug en fugtet pensel til at køre det ned fra kanten af gryden så du undgår krystaller i den færdige sirup)

Æggehvider piskes let og sirupen tilsættes i en tynd stråle under pisking.


skummen piskes nu ved midden hastighed i 15 mins tid. tilsæt lakridspulveret de sidste par minutter.

massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på de afkølede bunde (på billedet er de smurt med chokolade. det var et forsøg -frarådes da de så er svære at dyppe senere)
Flødebollerne bages 5 min ved 180 grader C. alm. ovn til de er faste nok udenpå til at man kan dyppe dem. Lad dem køle HELT af.
Chokoladen smeltes. (For bedste resultat rives cokoladen og 2/3 smeltes i vandbad og røres derefter sammen med den resterende 1/3 -Kaldes temperering)
Flødebollerne dyppes i chokoladen og pyntes. skal nu bare køle af og vupti! så er der flødeboller!


Flødebollerne på billedet har jeg ikke bagt og de flyder derfor ud når de bliver dyppet. Bruger normalt en anden opskrift med glukose der ikke skal bages og glemte det derfor.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 25374 gange,
og udskrevet 193 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Camilla  -  2017-07-18 14:10:37
Hvorfor ligger der så mange opskrifter på flødeboller og sukkerindholdige madvarer under candida opskrifter...

  -  2014-06-01 16:10:53
Hvor skal man opholde flødebollerne, hvis de ikke skal spises den dag, de er bagt på?

Camilla Bo  -  2012-11-01 13:48:47
Jeg har netop lavet disse flødeboller og de smager rigtig godt. Jeg satte dem i fryseren så de bare blev lidt mere faste i skummet inden jeg dyppede dem i chokolade. Jeg lavede dem i 3 smags varianter: solbær (tilsatte knuste frysetørrede solbær i skummet), dracula (fandt dracula lakridspulver i Bilka) og citron med fint revet økologisk citron skal i skummet. Super lækre og håber jeg også mine gæster i aften syntes.