Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nemme flødeboller

Nemme flødeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : vides ikke

Indsendt af : Mosegrisen

Indsendt :


Nemme flødeboller, billede 4 Nemme flødeboller, billede 1 Nemme flødeboller, billede 2 Nemme flødeboller, billede 3
Fotograf: MoseGrisen  

Ingredienser:
 Bunde:
180 g.hvedemel
110 g.smør
70 g.sukker
1 tsk.bagepulver
 evt en spsk vand (hvis det er svært at samle dejen)
 
 Skum:
300 g.sukker
1 dl.vand
160 g.æggehvider past.
1 tsk.vaniljesukker
300 g.overtrækschokolade
 
Opskrift:
Bunde:
Mel og smør smuldres og blandes sammen til det har konsistens som revet pizzaost og sukkeret og bagepulver tilsættes. hvis dejen er svær at få til at hænge sammen, tilsættes et par dråber vand.
Den rulles ud til ca 2 mm. tykkelse og udstikkes til 7-9 cm cirkler.
De bages 5 minutters tid ved 180 grader C. alm. ovn og afkøles (de bliver først faste når de køler)

Skum:
Sukker og vand koges til en tynd karamel. dette tager nogle minutter (brug en fugtet pensel til at køre det ned fra kanten af gryden så du undgår krystaller i den færdige sirup)

Æggehvider piskes let og sirupen tilsættes i en tynd stråle under pisking.


skummen piskes nu ved midden hastighed i 15 mins tid.

massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på de afkølede bunde (på billedet er de smurt med chokolade. det var et forsøg -frarådes da de så er svære at dyppe senere)
Flødebollerne bages 5 min ved 180 grader C. alm. ovn til de er faste nok udenpå til at man kan dyppe dem. Lad dem køle HELT af.
Chokoladen smeltes. (For bedste resultat rives cokoladen og 2/3 smeltes i vandbad og røres derefter sammen med den resterende 1/3 -Kaldes temperering)
Flødebollerne dyppes i chokoladen og pyntes. skal nu bare køle af og vupti! så er der flødeboller!


Flødebollerne på billedet har jeg ikke bagt og de flyder derfor ud når de bliver dyppet. Bruger normalt en anden opskrift med glukose der ikke skal bages og glemte det derfor.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (29 stemmer)

Opskriften er vist 74865 gange,
og udskrevet 539 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gitte  -  2019-04-13 09:54:15
Rigtig god opskrift vi har lavede den flere gange og bliver altid en succes

Mette  -  2015-11-14 13:13:45
Fantastiske flødeboller. De er nemme at lave. Dog tager det lidt tid at lave dem men det er det hele værd :).

Stine   -  2013-10-31 19:28:57
Puha øv ! Hvorfor bage dem til sidst ? Det ødelagde total det gode skum og blev til en mere træls ubagt marengs ! Ikke en opskrift jeg vil bruge igen ;(

caroline  -  2013-05-15 21:14:50
hvor lang tid kommer det til at tage? :)