kogte ferskner el. abrikoser 8 - 10 kogte ferskner el. abrikoser
Gele: Gele:
1½
dl.
fersken- eller abrikoslage 1½ dl. fersken- eller abrikoslage
3
blade
husblas 3 blade husblas
1 - 2
spsk.
sherry 1 - 2 spsk. sherry
Opskrift:
Mørdej:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Sukker og æggeblomme røres til æggesnaps, hvormed dejen samles. Den rulles ud på en smørsmurt lagkageform. Marcipanen røres blød med sukker og æggehvide. Dejen sprøjtes ud som kant på mørdejen. Denne prikkes. Tærten bages i en forvarmet ovn 15 minutter ved 200°. Den afkøles på rist. Kagecreme, blandet med flødeskum og frugt, lægges på. Saften stivnes med udblødt, smeltet husblas og smages til med sherry. Geleen lægges på med en ske, når den er halvstiv.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 10079 gange, og udskrevet 220 gange.
Kommentarer
- 0000-00-00 00:00:00 den er god
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider