Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Stikkelsbærtærte

Stikkelsbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stikkelsbærtærte, billede 4 Stikkelsbærtærte, billede 1 Stikkelsbærtærte, billede 2 Stikkelsbærtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Grønne stikkelsbær, friske
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
   
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Skyl og nip stikkelsbærrene. Kog en lage af vand og sukker og kom ingefær og bær i. Kog det i ca. 6 minutter.

Tag bærrene op med en hulske og læg dem i en tærteform. Kog lagen ind til den har en sirupsagtig konsistens. Hæld den over bærrene.

Rør smør og sukker sammen, rør ægget i sammen med mel og mandelflager. Bred dejen over bærrene.

Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20-25 minutter til overfladen er sprød og gylden.

Spises med iskoldt flødeskum.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (38 stemmer)

Opskriften er vist 74459 gange,
og udskrevet 2637 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mette  -  2012-07-19 20:57:19
Mums den er lække:-)


  -  2012-01-18 16:01:27
Jeg kunne ikke få opskriften på dejen til at virke uden at bruge ca. den dobbelte mængde hvedemel


Thomas  -  2011-08-03 22:39:43
Helt fantastisk tærte! Jeg serverede den med creme fraiche i stedet for flødeskum - stor succes!


mcs  -  2010-07-18 19:47:31
smager rigtig godt, lun med flødeskum med vanilje...


gritt  -  2008-07-31 22:08:03
Smager vidunderligt. Er super god med det antal mandler der står i opskriften. Pas på med at komme alt sukkeret ved, hvis stikkelsbærene er søde.