Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Arabisk kage (esh esaraya)

Arabisk kage (esh esaraya), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Beirut

Indsendt :



Ingredienser:
 Bund:
0.5 posetoast (uden kanter)
5 dl.sukker
1 l.vand
 
 Fyld:
1 l.sødmælk
5 dl.piskefløde
2 dl.mel
 
 Pynt:
 Knuste pistacie nødder eller kokos
 
Opskrift:
Fjern kanterne på toastene og rist dem. Kom så mange toast i bunden af en stor bradepande til de fylder hele bunden.

Kom sukkeret i en gryde, rør rundt i 2min ved høj temperatur og tilsæt dernæst vand. Lad det koge, samtidig med at der røres rundt indtil massen har fået en gylden brun karamel farve.

Hæld den færdige karamel masse over toastene og stil den på køl.

Kom mælk og piskefløde i en skål. Sigt forsigtigt melet i blandeningen samtidig med at der piskes kraftigt.

Kom blandingen i en gryde ved højtemperatur, og pisk det indtil det har opnået en cremet konsistens.

Den færdige creme masse hældes over den karamelliserede toast bund og stilles på køl indtil den er blevet kold og fast.

Man bestemmer selv om man ønsker at drysse knuste pistacie nødder/kokos på kagen inden man stiller den på køl.

Holbarhed 2-3 dage i køleskab.

Tips:

- Husk at fjerne kanterne på toastene og rist dem godt (jo hårdere jo bedre) - Karamel massen behøves hverken være alt for fast og heller ikke for vandet (en mellemting) - Bliv ikke overrasket over alt det karamel vand i bunden af panden, når i skal tage et stykke af den færdige afkølede kage. Det er beviset på at den er lavet rigtigt ;)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 4355 gange,
og udskrevet 77 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu