Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grove flutes med laks

Grove flutes med laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 stk.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Mel - Kartoffelmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Lea89

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
1 tsk.sukker
1.5 tsk.salt
1 dl.græsk youghurt 2%
250 g.hvedemel
60 g.sigtemel
125 g.fuldkornsrugmel
210 g.Fuldkornsspeltmel el. Grahamsmel
4 dl.kogende vand
1 dl.vand ekstra ( til gær)
 
Opskrift:
Alle slags mel minus alm. hvedemel hældes sammen i en skål, hvor de 4 dl. kogende vand hældes ud over melet.
- Lad det trække 1 time eller 2.
Smulder gær i 1 dl vand, tilføj youghurten salten og sukkeren derefter.
Hældes op i skålen til de grove meltyper, ælt så al hvedemelen op i.
- Lad det hæve en times tid.
Form dejen til 3 flutes, skær 3 skrå riller i hvert stykke, og lad dem stå og efterhæve i 15 min. pindsles med det man har lyst til. Jeg bruger skummetmælk.
Bages ved ca 25-30 min ved 200 grader.

Tips:

Når brødene er bagt og nedkølet smager de rigtig skønt med smurt philidelphia smøreost evt på nederste del af brødet, og grøn pesto på øverste. røget laks ( norsk røget laks kan varmt anbefales!) rødløg salatblade skiver af tomat.. Du kan også tilføje kartofler i både, bagt i ovn med hjemmelavet rørt chili/mayonaise til dyp. Lækker forholdsvis sund "Burgermenu".


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4903 gange,
og udskrevet 83 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ida  -  2013-09-15 07:37:48
Er der en forklaring på, at melet skal overhældes med kogende vand?