Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Praliné Marengs tærte

Praliné Marengs tærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 æggehvider
375 g.smuttede mandler
2 l.god vanilieis
500 g.jordbær
2 spsk.citronsaft
30 g.flormelis
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 150°.

Kom bagepapir på 2 plader og tegn en cirkel på 20 cm på hver. Pensl med olie og drys med lidt sukker. Pisk æggehvider stive og tilsæt gradvist 250 g af sukkeret - 1 spsk ad gangen. Pisk til er tykt og blankt og sukkeret opløst. Sprøjt marengsen ud i en spiral i de 2 cirkler. Bag en time, sluk for ovnen og lad afkøle for åben ovndør.

Praliné:
Kom bagepapir på en plade og kom mandlerne over. Bland resten af sukkeret med ¾ dl vand i en gryde og rør over svag varme til sukkeret er opløst. Bring lagen i kog uden at røre og hæld den over mandlerne når den er gylden. Lad det stivne og blive koldt og knus så mandler i foodprocessor eller med en kagerulle.

Rør isen blød og vend praliné i. Kom en marengsbund i en 23 cm springform med bagepapir, kom isen i og læg den anden bund over. Sæt tærten i fryseren indtil den skal serveres.

Til saucen køres jordbær, citronsaft og flormelis til en jævn sauce i foodprocessor. Tilsæt om nødvendigt lidt vand.. Server med isen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7277 gange,
og udskrevet 68 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ellen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor meget er "resten af sukkeret" når der ikke står i opskriften hvor meget sukker der skal bruges??????