Rikkes boller med soya yoghurt og gulerødder

Rikkes boller med soya yoghurt og gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : kan godt fryses som i rå dej, så skal de bare hæve i 24 timer i køleskabet

Indsendt af : RikkeM

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
50 g.gær
1 æg
 
2 spsk.soya yoghurt el. yoghurt naturel
2 spsk.rapsolie
 
250 g.fuldkorns speltmel
250 g.alm. speltmel
 kan også bruge 500 gr. alm hvedemel
 
2 spsk.tørrede abrikoser el. dadler
 (kan også bruge sukker)
2 tsk.salt
1 tsk.stødt kardemomme
50 g.solsikke kerner el. hørfrø
100 g.gulerødder
100 g.rosiner
 
Opskrift:
Lun mælken til håndvarm og opløs gæren heri

Derefter tilsæt æg, soya og olie

Resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem

Hvis man bruger speltmel, bliver dejen klistret og det må den gerne være.

Lad dejen hæve i 30 min.

Tænd ovnen 180 grader (varmluft)
Formes til ca. 12 stk boller,
efterhæves i 10 min.

Pensl med æg el. mælk og bages ca 12-15 min (afhængig af varmluftovnen og til de bliver gyldenbrune)





karakterer:
Opskriften er vist 4179 gange,
og udskrevet 78 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu