Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Henriette kage

Henriette kage , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : vides ikk

Indsendt af : j.l.mortensen

Indsendt :



Ingredienser:
6 æg M/l
250 g.sukker
60 g.god kakao
2 tsk.citron saft
 en god "snaps" tullamore whisky
100 g.80% chokolade
15-20 g.smør
 
 citron mandel topping
100 g.smuttede mandler
150 g.rør sukker
 saft af en citron
 
125 g.flormelis
2 spsk.kogende vand
 
Opskrift:
start med toppingen.
rest de smuttede mandler gyldne hæld dem over i en skål og hæld citronsaften over hold den i bevægelse til de holder op med a ryge. kom sukkeret på en pande og lav en mørk gylden karemæld, hæld citron mandle blandingen i karemenden og lad det sætte sig. lad blanningen køle af til stuetemp.

dejen
hæld sukker og kakao op i en spål og tilsæt alle 6 æg pisk det til en glat masse kom så citronen og whiskyen i dejen. smør en 24 cm springform med smøret (drys evt. med lidt sukker i bunden) kom resten af smøret i dejen, fin hak chokoladen og rør det hele godt sammen. bages i forvarmet oven ved 200C. varmluft midt i ovenen i 25-30 min
lad kagen køle af til den er hånd lun.
mens kagen køler hakkes toppingen til stykker på ca 5mm massen må ikk klistre sammen når den er kakket (tip kom toppingen i en bøtte med låg og ryst den godt igennem)

glasur
Flormelis sigtes og røres med kogende vand.

kom glasuren på kagen og fordel toppingen i et jævnt lag.

Tips:

serveres evt. med rørt vanilie is til.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2966 gange,
og udskrevet 50 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu