koldhævet kerneboller

koldhævet kerneboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : hama

Indsendt :     

Ingredienser:
1 l.vand
50 g.gær
1 spsk.salt
1 dl.solsikkekerner
1 dl.ristet græskarkerner
2 dl.hørfrø
2 dl.havregryn
600 g.hvedemel
300 g.rugmel
 
Opskrift:
opløs gæren i vandet (vandet behøver ikke være lunkent)kom salt i, tilsæt derefter alle kærnerne, havregryn og frøene, tilsæt til sidst hvedemel og rugmel. Dejen skal ikke røres en masse, det skal bare hænge godt sammen og være en ens artet masse.
Stil skålen til hævning i køleskabet natten over.
Boller sættes på plade med 2 skeer. De skal IKKE efter hæve.
Bages i ovnen ca 15-18 min på 200-225 grader, afhængig på bollens størrelse.
Man kan bage alle bollerne på en gang eller have dej til friske boller, i flere dage.

Tips:

De bedste grovboller jeg nogensinde har smagt. Alle fortjerner at smage dem.





karakterer:
Opskriften er vist 18150 gange,
og udskrevet 429 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-30 08:09:59
På trods af at jeg gav dem 20 min på 225 grader er de helt klistret indeni :-( øv

  -   2012-09-25 14:03:23
Det kan godt være det her er et lidt dumt spørgsmål, men er helt ny når det kommer til at bage boller. Skal denne dej æltes på noget tidspunkt?

  -   2012-07-11 21:21:39
Man kan sagtens bruge grahamsmel eller andet grovmel i stedet for rugmel. Ang mel mænden, kommer jeg selv halv hvedemel og halv groft mel. Af kerner og frø kommer jeg bare det i jeg har hjemme eller undlader. En opskrift med mange variationer.