Rabarbermarmelade 02

Rabarbermarmelade 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anna Grethe

Indsendt :



Ingredienser:
1500 g.rabarber
1000 g.sukker
2 vanillestænger (alternativt vanillesukker)
 
 Atamon til at skylle opbevaringsglassene. Følg opskriften på flasken.
 
Opskrift:
Rabarberne skylles godt, og skæres i stykker på et par cm, det kommer sig ikke så nøje
Skær ikke "foden" af, den er fuld af smag.

Flæk vanillestængerne og kom dem i gryden sammen med sukker og rabarber.

Bring det langsomt i kog under omrøring.
Nu skal det hele koge i 4-5 timer uden låg.
Sukkeret karamelliserer efterhånden og tykner massen, som bliver meget mørk. Rør ofte når den er ved at tykne, ellers brænder den på bunden. Prøv at komme en klat op på en tallerken og lad køle af. Synes du det har den rette konsistens, er marmeladen færdig. Hældes på de Atamon skyllede glas og lukkes.
Når den er kold opbevares marmeladen bedst på køl.

Tips:

Det er nødvendigt at koge marmeladen så længe, fordi der ikke er yderligere tilsætningsstoffer til at stivne den.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbermarmelade

karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4468 gange,
og udskrevet 80 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu