Lækkert spejlæg med pepperoni

Lækkert spejlæg med pepperoni, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Nikolaj Kristensen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 æg
 Smør
 Pålæg - pepperoni. (Dette er ikke et must og man kan sagtens tage noget andet end pepperoni.)
 Brød
 
 Krydderier:
 Basilikum
 Oregano
 Salt
 Paprika
 
Opskrift:
Start med at tage en pande. Den skal være varm, men smørret må ikke nå at blive brunt! På mit komfur starter jeg for det meste med at skrue op på 'mellem-temperaturen'. Så tager du en smule smør - alt efter egen smag, men jeg bruger lidt under en teskefuld. Fordel det ud i den radius ægget vil være når du har slået det ud på panden. Når først smørret så småt er begyndt at smelte skal du putte de fleste af krydderierne i - Basilikum, oregano og paprikaen. Det hele afhænger af egen smag, men jeg plejer bare at putte på efter mit humør, og hvor dominerende jeg synes hver enkel smag skal være. Prøv dig frem, og du skal ikke være bange for at prøve noget nyt! :)

Du må ikke røre rundt, når først du har puttet krydderierne på! Slå i stedet ægget ud, og gør det oven på smørret.
Det næste skridt skal ikke tages før æggehviden er blevet hvid istedet for gennemsigtig! Når dette punkt er noget, tager du din pepperoni, eller hvad du ellers har valgt, og lægger to stykker ved siden af spejlægget. Disse skal ikke have mere end ti sekunder på panden, og hvis du har valgt en der har et stort indhold af fedt eller hvis den på den ene eller den anden måde er marineret, så skal pepperonien af, når den er blevet 'våd' eller mørk af fedtet under den. Læg herefter endnu et stykke pepperoni på, men denne gang oven på æggeblommen, og vend ægget om. Æggeblommen vil i de fleste tilfælde flække, medmindre denne er hård allerede. Men pepperonien bør holde på den nogenlunde alligevel.
Vend ægget om, når det har fået cirka 10-30 sekunder, alt afhængig af komfuret.

Når så panden står for sig selv, uden noget andet på, så læg dit brød på - især hvis det er rugbrød! Hvis det er rugbrød, kan jeg godt lide at smørre en smule smør på bagsiden af brødet, og lægge brødet på panden med den side ned ad, for efter et halvt minut så at vende det om, og lade smørret der er faldet af brødet smelte ind i brødet på den anden side.

Og så er det ellers bare at anrette det. Du kan putte noget ovenpå, hvis du synes ægget er blevet en smule tørt, efter at have stegt æggeblommen oveni, men husk på at kun fantasien sætter grænser, og det er sjovt at prøve noget nyt, og finde ud af hvad der smager bedst for dig!

- God fornøjelse :)

Tips:

Der kan også bruges andre krydderier - disse passer bare godt til min smagsløg.


karakterer:
Opskriften er vist 5103 gange,
og udskrevet 55 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu