Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Janssons Fristelse fra Paradishus

Janssons Fristelse fra Paradishus, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Per W

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.kartofler
2 store løg
150-200 g.ansjosfiléter
5 dl.fløde
4 spsk.smør (ikke olie eller plantemargarine og lign.)
 Rasp
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Jeg anvender bagekartofler. Skær kartoflerne i tynde strimler ½-1 cm tykke - ligesom tynde pommes fritter. Disse udvandes i ca. 1 times tid. Dvs. puttes i en skål med vand. Vandet hældes fra og kartofelstrimlerne tørres i et viskestykke.
Løgene skæres i tynde skiver evt. halveres.
Bland kartofler og løg.
Tag derefter et fad eller en form 25x30 cm - som smør det.
Læg derefter halvdelen af kartoffel- og løgblandingen i fadet. Fordel derefter ansjosfiléterne ovenpå. Læg derefter den sidste halvdel af kartoffel- og løgblandingen ovenpå.
Hæld fløden ved. Mangler der væske så efterfyld med lidt mælk. Fordel et antal smørklatter ovenpå. Drys derefter rasp på. Og så salt og peber på toppen.
Bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. en times tid.


Tips:

Denne ret satte min svenske mormor altid på frokostbordet, hvad enten det var påske-, sommer- eller julefrokost. Retten er endvidere glimrende som natmad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 2807 gange,
og udskrevet 72 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu