Janssons Fristelse fra Paradishus

Janssons Fristelse fra Paradishus, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Per W

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.kartofler
2 store løg
150-200 g.ansjosfiléter
5 dl.fløde
4 spsk.smør (ikke olie eller plantemargarine og lign.)
 Rasp
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Jeg anvender bagekartofler. Skær kartoflerne i tynde strimler ½-1 cm tykke - ligesom tynde pommes fritter. Disse udvandes i ca. 1 times tid. Dvs. puttes i en skål med vand. Vandet hældes fra og kartoffelstrimlerne tørres i et viskestykke.
Løgene skæres i tynde skiver evt. halveres.
Bland kartofler og løg.
Tag derefter et fad eller en form 25x30 cm - som smør det.
Læg derefter halvdelen af kartoffel- og løgblandingen i fadet. Fordel derefter ansjosfileterne ovenpå. Læg derefter den sidste halvdel af kartoffel- og løgblandingen ovenpå.
Hæld fløden ved. Mangler der væske så efterfyld med lidt mælk. Fordel et antal smørklatter ovenpå. Drys derefter rasp på. Og så salt og peber på toppen.

Bages på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. en times tid.

Tips:

Denne ret satte min svenske mormor altid på frokostbordet, hvad enten det var påske-, sommer- eller julefrokost. Retten er endvidere glimrende som natmad.





karakterer:
Opskriften er vist 3271 gange,
og udskrevet 100 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu