Rabarber creme brulee

Rabarber creme brulee, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :


Rabarber creme brulee, billede 4 Rabarber creme brulee, billede 1 Rabarber creme brulee, billede 2 Rabarber creme brulee, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.rabarber
20 g.sukker
4 spsk.honning
1 tsk.vaniljesukker
 
3 dl.piskefløde
2 dl.sødmælk
6 æggeblommer, past.
60 g.sukker
 
25 g.rørsukker
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 140 grader C. alm. ovn.

Skyl rabarberne og hak dem i små stykker.
Smelt smørret på en pande.
Tilsæt honning, vaniljesukker og rabarber.
Lad rabarberne karamelisere en smule på panden og hæld dem efterfølgende i 6 potionsforme (eller kopper).

Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet.
Bland æggeblommer, sukker og evt. et par dråber mandelessens i en skål.
Hæld fløde/mælke-blandingen i æggemassen, mens der røres grundigt rundt.
Fordel massen oven på rabarberne i formene.

Sæt de 6 forme i et ildfast fad og hæld vand i fadet, så det dækker halvvejs op af formene.
Sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
Lad formene køle lidt af, og sæt dem derefter i køleskabet til total afkøling.

Karamelisering:
Drys rørsukker over cremen og brænd dem med en bundselsbrænder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6922 gange,
og udskrevet 121 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu