Christianshavnerkage

Christianshavnerkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Mathias Vestergaard og Mads Goldin

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hasselnødder
 
 Havregrynskaramel:
100 g.sukker
100 g.havregryn
 
200 g.æggehvider
300 g.sukker
1 spsk.vaniljesukker
1 tsk.salt
1 spsk.bagepulver
 
50 g.mørk chokolade (min. 75%)
 
 Creme:
5 dl.piskefløde
1 bakkesolmodne eller pakke frosne danske jordbær
100 g.sukker
 
 Pynt:
 Friske blåbær (topping)
50 g.hvid chokolade
 
Opskrift:
Hasselnødderne hakkes og ristes let på en pande, så smagen kommer frem.

Havregrynskaramel:
Bagefter smeltes 100 g sukker (tilføj evt. en spsk. Honning) og havregrynene karamelliseres.
Tag havregrynskaramellen op på bagepapir og lad det køle helt af, før at den kan blive hakket i halvfine stykker.

Pisk alle æggehviderne i en skål til de skummer og pisk langsomt 300 g sukker, vanilje og salt i. Dette kan sagtens tage 5 til 10 min. Når æggehvide massen en "helt" stiv, vendes bagepulver, hakket hasselnødder og hakket havregrynskaramel i massen.

Kagemassen bages ved 180 grader varmluft i ca. 25 min. (brug en tærteform eller rund bageform med bagepapir i, til at lave en tyk bund (2-4 cm høj). Tag kagebunden ud af papiret og lad den køle.

Smelt mørk chokolade og smør bunden med en paletkniv, så der lægges et fint lag (vurder selv mængden).

Creme:
Lige før servering, piskes flødeskummet. Sørg for at gøre det så stift som muligt. Hak halvdelen af jordbærrene i fine stykker og blend resten til pure, sammen med det sidste sukker. Tilføj jordbærpuréen til flødeskummet. Til sidst toppes kagebunden med jordbærcremen, blåbær og revet hvid chokolade.

Tips:

Det vigtigt at jordbærcremen er så stiv som mulig, og derfor laves den lige inden servering – brug derfor kun helt friske fuldmodne jordbær eller dræn frosne jordbær når mens de tør op. I den originale kage, har vi fået at vide, at der bruges font til at gøre massen stiv, men det ville vi gerne undgå her!





karakterer:
Opskriften er vist 16220 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu