Christianshavnertærte

Christianshavnertærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Mathias Vestergaard og Mads Goldin

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
400 g.hasselnødder
200 g.æggehvider
500 g.sukker
50 g.mørk chokolade (min. 75%)
50 g.hvid chokolade
1 spsk.vaniljesukker
1 spsk.bagepulver
100 g.havregryn
1 tsk.salt
5 dl.piskefløde
1 bakkesolmodne eller pakke frosne danske jordbær
 Friske blåbær (topping)
 
Opskrift:
Hasselnødderne hakkes og ristes let på en pande, så smagen kommer frem. Bagefter smeltes 100 g sukker (tilføj evt. en spsk. Honning) og havregrynene karamelliseres. Tag havregrynskaramellen op på bagepapir og lad det køle helt af, før at den kan blive hakket i halvfine stykker. Pisk alle æggehviderne i en skål til de skummer og pisk langsomt 300 g sukker, vanilje og salt i. Dette kan sagtens tage 5 til 10 min. Når æggehvide massen en "helt" stiv, vendes bagepulver, hakket hasselnødder og hakket havregrynskaramel i massen.
Kagemassen bages ved 180 grader varmluft i ca. 25 min. (brug en tærteform eller rund bageform med bagepapir i, til at lave en tyk bund (2-4 cm høj). Tag kagebunden ud af papiret og lad den køle. Smelt mørk chokolade og smør bunden med en paletkniv, så der lægges et fint lag (vurder selv mængden).
Lige før servering, piskes flødeskummet. Sørg for at gøre det så stift som muligt. Hak halvdelen af jordbærrene i fine stykker og blendt resten til puré, sammen med det sidste sukker. Tilføj jordbærpuréen til flødeskummet. Til sidst toppes kagebunden med jordbærcremen, blåbær og revet hvid chokolade.

Tips:

Det vigtigt at jordbærcremen er så stiv som mulig, og derfor laves den lige inden servering – brug derfor kun helt friske fuldmodne jordbær eller dræn frosne jordbær når mens de tør op. I den originale kage, har vi fået at vide, at der bruges font til at gøre massen stiv, men det ville vi gerne undgå her!


karakterer:
Opskriften er vist 14964 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu