Vikingebrød

Vikingebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Food Design

Indsendt :      Red:

Vikingebrød, billede 4 Vikingebrød, billede 1 Vikingebrød, billede 2 Vikingebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

60 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
60 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
25 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
1 spsk. Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Bland melet, gær, salt, sukker, vand og olie i en skål.

Dejen formes som et aflangt fransbrød og ligges på et stykke bagepapir på en bageplade, den pensles med vand, skær riller på toppen og drysses med grahamsmel.

Bages i varmluftovn ved 200 grader C. i ca. 18 min.

Tips:

Dejen skal ikke hæve. Serveres med iskoldt smør.


karakterer:
Opskriften er vist 15778 gange,
og udskrevet 189 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5451 (1297 kcal)
KJ pr. Brød 5451 (1297 kcal)
Vægt ialt 477 gram
Vægt pr. Brød 477 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1142 KJ (272 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 10.6 gram
Kulhydrat 41.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-08-20 15:49:32
Skeptisk over den manglende hævetid og den korte bagetid. Men brødet blev perfekt om end ikke så stor.

Nanna  -  2017-08-31 10:12:47
Fantasisk opskrift

lol  -  2016-05-30 17:08:03
den er meget god good det er den bedstejeg i hele mit liv jeg har smagt.:-)