Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Baklava II

Baklava II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 -

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : Cristina

Indsendt :



Ingredienser:
125 g.usaltet pistacier gem 2 spsk til pynt
125 g.valnødder
100 g.mandelflager
55 g.sukker
1 tsk.kanel
1 tsk.nelikker
500 g.filodej
180 g.smør
 
 Sukkerfyld:
250 ml.vand
165 g.sukker
375 g.honning
 
Opskrift:
Man kan bruge alle slags forme til at lave baklavaen med.
Alle nødder blendes rigtig fint, og blandes med sukker, kanel og nelikker.
Når nødderne er klar, smelter man de 180 g smør og bruger det til at pensle filodejen med.
Smør formen, læg 1 lag filodej -> pensl, der skal pensles for hvert lag filo.
Nederste lag skal bestå af ca. 8-10 lag filo.
Derefter tager du ca. halvdelen af nøderne og drysser ud over.
Gentag samme metode, men med ca. 5-6 lag filo.
Derefter drysser du resten af nødderne ud over.
Gentag samme medtode, denne gang med ca. 4-5 lag filo. Så skal toppen pensles.
Der skal skæres firkanter ud, skær ned til midterste lag ca. når baklavaen er bagt færdigt, så skær helt igennem.
Bages i ovnen ved 180* ca. 30 min.
Når det er gjort skal der lægges sølvpapir på, også skal det bages derefter ca. 20 min. ved 180*

Sukkerfyldet skal bringes i kog, når det koger skal man skrue ned og lade det simre et stykke tid.
Det skal stå og køle ned.
Det er meget vigtigt at sukkerfyldet hældes på baklavaen når den lige er kommet ud af ovnen, så suger den bedst.
Til allersidst skal der drysses de 2 spsk. pistacier ud og hele baklavaen.

God fornøjelse :D


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4404 gange,
og udskrevet 83 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu