Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rabarbergrød (Sigtet)

Rabarbergrød (Sigtet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Rabarbergrød (Sigtet), billede 4 Rabarbergrød (Sigtet), billede 1 Rabarbergrød (Sigtet), billede 2 Rabarbergrød (Sigtet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Rabarber renset vægt
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
evt. Rød frugtfarve


Opskrift:

Skyl og snit rabarberne. Lad dem koge sagte 5-6 min i vandet og nonoxal.

Si saften fra og bring den i kog med flækket vanillestang og sukker (efter smag), tilsæt evt. også lidt rød frugtfarve.

Rør melet ud i knap 1 dl koldt vand. Hæld jævningen i en tynd stråle i den kogende saft, mens der røres med en ske. Tag gryden af varmen så snart grøden er jævn. Koger den for længe bliver den "lang"

Hæld straks grøden op, drys lidt sukker på, så trækker den ikke skind.

Serveres med mælk eller fløde, eller en blanding af begge dele.

Tips:

Til sigtet rabarbergrød kan der bruges alle slags rabarber, også de grove sorter, er grøde lidt bleg kan den fint gives lidt frugtfarve.

Rabarbergrød kan også sagtens laves med frosne rabarber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (116 stemmer)

Opskriften er vist 273119 gange,
og udskrevet 5733 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pernille  -  2020-05-22 22:25:21
Se - det er rigtig rabarbergrød. Smager fantastisk - lige som den min mormor lavede - så ryger straks tilbage til barndommen. Dejlig nem og hurtig opskrift!


Allan   -  2020-05-07 11:05:45
Minder om den min mor lavede, da jeg var barn. Kan huske hun brugte rabarberstykkerne til at lave kompot af efterfølgende.


  -  2017-07-04 19:01:05
FANTASTISK min aller første gang jeg selv laver det og synes den blev perfekt efter min smag og meget dejlig og nem opskrift at kunne forstå tak for den...


Karina  -  2012-05-11 17:26:42
FANTASTISK !! Og selvf. skal den sigtes...gider da ikke tygge i de bedske stykker frugt :o)) Og med hensyn til hvor tyk den skal være...så er det jo ikke det største problem lige at røre lidt mere jævning sammen :) Fantastisk grød...både kold og varm.


  -  2011-05-24 19:07:26
Den er rigtig lækker. Rigtigt der skal mere kartoffelmel i end der står.


Vester Kærby  -  2010-06-10 14:40:48
Hurtig og nem og lave...(",)


  -  2010-06-06 12:45:04
hvor køber man nonoxal?


Jan  -  2010-05-24 11:29:48
Da nonoxal fjerner oxalsyren kan man for at få den syrlige smag frem igen tilsættes citronsyre eller vinsyre Er enig i at der at der skal mere kartoffelmel i da der snare er suppe end grød. Serveres den varm smager det rigtig godt med hakkede mandler drysset over grøden sammen sukkeret lav en større portion og sti den i køleskabet efter afkøling smager lkker dagen efter


jannie Søndergaard  -  2009-04-28 20:10:10
Den er god, men efter min mening er den lidt for tynd,der skal bruges noget mere kartoffelmel.


Emilia  -  2007-08-09 13:29:31
Skal den være så tynd??? Den opskrift jeg plejer at lave, er rabarbergrøden meget tykkere!


Jacob  -  2007-08-04 17:29:44
Man kan med fordel lade rabarberne koge et par minutter længere sammen med vanillien og så smage til med vanilliesukker(hjemmelavet helst), hvis man er en vanilliegris.


josefine  -  2007-06-02 22:35:52
rabarberne skal ikke fjernes!! det her er jo ikke rabarbergrød, det er rabarbersuppedas!


Rebecca Isabell  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er altså bare god ! virkelig lækker ! :-D


  -  0000-00-00 00:00:00
Nej, man skal ikke bruge citronsyre, men der i mod noget syreneutraliserende (oxalsyre) som nonoxal


anjapn  -  0000-00-00 00:00:00
skal man ikke bruge citronsyre???