Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Irsk bondegryde

Irsk bondegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Irland

IrlandIndsendt :


Irsk  bondegryde, billede 4 Irsk  bondegryde, billede 1 Irsk  bondegryde, billede 2 Irsk  bondegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lammesmåkød
1.5 spsk.olivenolie
1 bdt.nye løg med top
1.5 kg.faste kartofler
1 pastinak
500 g.hvidkål
2 laurbærblade
6 knuste enebær
 salt
 peber
5 dl.vand
 


Opskrift:

Rens alle grøntsager og skær dem i små stykker, løgene hakkes dog.

Kødet brunes i en gryde med olie sammen med løgene, hvorefter samtlige grøntsager og krydderier tilsættes. Vandet hældes ved og gryden simrer under låg i 1½ time.

Når retten serveres er kartoflerne så møre at de jævner retten.

Serveres med syltede små agurker, rødbeder og groft bondebrød




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (31 stemmer)

Opskriften er vist 61162 gange,
og udskrevet 742 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Erik Andersen  -  2017-04-19 13:20:51
Faste kartfler jævner IKKE


abc  -  2009-11-19 08:33:57
retten bliver ikke ringere ved tilsætning af 5 spsk soya 1 stort løg (200g) istedet for forårsløg Svinesmåskød kan erstatte lammesmåkød i mangel af bedre. Og så kan den laves på den halve tid ved brug af melede kartofler.


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Nye løg med top vil jeg mene er det vi kalder for forårsløg, og de skal bare skæres i 1-2 cm stykker på skrå. Men opskriften her minder meget om irish stew og jeg syntes ikke forårsløg giver smag nok, så en anden gang vil jeg bruge 2-3 almindlige løg og skære dem i skiver. eller hakke dem groft.


stubbing  -  0000-00-00 00:00:00
Den vil jeg prøve.