Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kokosrabarberkage

Kokosrabarberkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Kokosrabarberkage, billede 4 Kokosrabarberkage, billede 1 Kokosrabarberkage, billede 2 Kokosrabarberkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Rabarber renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
50 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Dej
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Skyl rabarberne, skær dem i mindre stykker og damp dem møre i sukkeret og lidt vand.

Rør en dej af blødgjort smør og sukker. Tilsæt æggene et af gangen og rør til sidst kokosmelet i.

De hakkede mandler drysses i et smurt ildfast fad og rabarberne fordeles over og drysses med 50 g. kokosmel.

Dejen fordeles henover fyldes Kagen bages i 25-30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn (til kagen er gylden).

Serveres med vanilleis eller creme fraiche.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (30 stemmer)

Opskriften er vist 45925 gange,
og udskrevet 2406 gange.


Energi:
KJ total 12805 (3048 kcal)
KJ pr. Pers. 3201 (762 kcal)
Vægt ialt 1340 gram
Vægt pr. Pers. 335 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 955 KJ (227 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 25.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nina M  -  2009-06-01 09:42:13
Nonoxal neutraliserer syren i rabarber. De fleste har sikkert prøvet, at tænderne føles ru, når de har spist rabarber. Det er pga syren i rabarberne. Dette undgås/formindskes, når nonoxal tilsættes. Nonoxal findes i supermarkeder ved ingredienser til syltning, det er flydende, og plejer at findes i klare glasflasker.


lone  -  2008-05-24 07:23:16
Rigtig god kage - man kan spare lidt på sukkeret og anvende lidt kvark i stedet for noget af fedtstoffet.


  -  2008-04-16 14:55:53
Alletiders kage. Jeg prøvede at hælde annassaft over den lune kage. Muf


cj  -  2007-05-12 10:24:42
hvad er nonoxal ????


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Fadet på billedet er et ovalt fad på 25x35 cm., det er måske lige stort nok. Vil skyde på at dobelt portion svarger godt til en bradepande 24x34 cm.


anja  -  0000-00-00 00:00:00
Den er super lækker, kan anbefales