Hjertekage

Hjertekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidValentines dag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Ingredienser:
4 æg
120 g.sukker
120 g.mel
 
 Rabarbercreme:
200 g.stærkt røde vinrabarberstilke eller hindbær
5 dl.piskefløde
1 vanillestang
50 g.sukker
100 g.marcipan
 
Opskrift:
Tilbered dejen.

Tegn et hjerte med runde former (25 cm bredt og 25 cm højt) på papir og klip det ud.

Aftegn to felter på 30 x 30 cm med en spritskriver på hvert sit ark bagepapir. Vend papiret og fordel dejen i et jævnt, tykt lag på papiret. Det er vigtigt, at æggene er pisket helt stabile, så dejen ikke løber. Bag bundene en ad gangen. Det tager kun ca. 8 min. ved 190 grader C. Vend bundene ud på sukkerdrysset papir og skær dem til efter skabelonen.

Tilbered sukkerlagen og smag den til med spiritus.

Kog en kompot af skårne rabarberstilke, hindbær eller solbær, vaniljekorn, -stang og sukker med et par spsk vand under låg, til det damper, og saften trækker ud. Tag låget af og kog kompotten ind ved svag varme, så den bliver grødagtig. Fisk vaniljestangen op. Riv marcipanen i, rør rundt, til marcipanen er opløst, og køl kompotten af.

Pisk den iskolde fløde helt stiv, men ikke grynet. Tag knap halvdelen (2/5) fra og kom fløden i en sprøjtepose med stjernetylle (ca. 1 cm åbning). Bland resten af fløden i kompotten.

Samling af kagen:
Læg en bund på kagefadet og dup den med halvdelen af sukkerlagen. Fordel ca. to tredjedele af frugtcremen på bunden. Læg den anden bund på og dup den med resten af sukkerlagen. Smør creme på toppen og på siderne og glat den til med paletkniv, så hjertefaconen bliver tydelig.

Sprøjt en af flødeskum rundt i kanten af overfladen, og sprøjt evt. også flødeskum på siderne. Sæt kagen koldt indtil servering.

Tips:

fForslag til sukkerlage:
Kom vand og sukker i en lille gryde og varm langsomt op under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog lagen op og lad den koge 15-20 minutter, til konsistensen begynder at tykne. Tag gryden af blusset og lad sukkerlagen køle af til stuetemperatur.

Smag til med spiritus.


2½ dl vand
350 g sukker
2 spsk spiritus


karakterer:
Opskriften er vist 19268 gange,
og udskrevet 186 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu