Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprød helårssalat

Sprød helårssalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalatRet : Salat - Salater

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else 79

Indsendt :



Ingredienser:
0.5 knoldselleri
4-5 stængler blegselleri
1-2 persillerødder
1-2 pastinakker
1 bdt.bredbladet persille
1 stort modent granatæble eller 2 små (kun kernerne)
 Evt.lidt smuldret gedeost (fx feta)
 
 Dressing:
5 spsk.Becel rapsolie
2 spsk.citronsaft
 Evt.1 tsk. Dijonsennep og lidt presset hvidløg
 Salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Rens og skræl rodfrugterne omhyggeligt og skær dem i stave på 1-2 cm. Skrab de tynde strenge af blegselleristænglerne.

Snit det hele meget fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Hak persillen groft.
Del granatæblet i kvarte med en skarp kniv. Herefter er det nemt at løsne kernerne ned i en skål ved at banke på skallen med bagsiden af en suppeske. Gem lidt granatæblekerner og lidt hakket persille til pynt.

Bland rodfrugter, blegselleri, hakket persille og granatæblekernerne i en skål sammen med dressingen og anret enten salaten på et stort fad eller i portioner. Pynt salaten med resten af den hakkede persille og granatæblekerner og smulder evt. lidt frisk gedeost på toppen.

Den mættende salat er både velegnet som tilbehør til kød og fisk – eller som en selvstændig ret med et stykke groft brød.


Tips:

Du kan naturligvis også bruge andre rodfrugter og grønsager til denne herlige salat – fx rå jordskokker, majroer, fennikel, courgetter eller rødbeder.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2456 gange,
og udskrevet 45 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu