Grillstegte bovsteaks med blomme-rabarbersalsa

Grillstegte bovsteaks med blomme-rabarbersalsa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.bovsteaks uden fedtkant, 4 stk
2 tsk.herbes de provence
 Salt
 peber
 
3 dl.ris
 dl.hønsebouillon
1 stort bundt purløg
 
 salsa:
60 g.rødløg
1 tsk.olie
5 spsk.vineddike, helst balsamico
400 g.blommer
200 g.rabarber
3 spsk.sukker
 Evt. salt
 evt. peber
 
Opskrift:
Kog risene med bouillon i 12 minutter. Lad dem trække i 12 minutter. Klip purløg i risene, lige før servering.

Hak rødløget meget fint. Kom det i en gryde med olie og vineddike. Kog uden låg til eddiken er kogt ned til 2 spsk. Skær blommerne i både. Skær rabarberstilkene i 5 cm tændstiktynde stænger. Kom blommer og rabarber i gryden og drys sukker på. Opvarm under forsigtig omrøring, til sukkeret er smeltet (ca. 1 minut). Tag gryden fra varmen og lad salsaen trække 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Dup bovsteakene tørre med køkkenrulle. Drys med provencekrydderi og peber på begge sider. Pensl evt. grillen med olie og varm den op. Kom bovsteakene på grillen, når grillkullene gløder og alle flammer er døet ud. Grill dem i 4 - 5 minutter på hver side afhængig af kødets tykkelse. Drys med salt. I stedet for grill kan kødet steges på grillpande/almindelig pande i ca. 6 min. på hver side.





karakterer:
Opskriften er vist 12127 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu