Alle mørdejens ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres. Rul dejen ud, så den passer til en springform (24 cm i diameter). Tryk dejen 3 cm op ad formens kant. Bag kagebunden ved 200 grader
i ca. 2 minutter. Bland rabarber og sukker i en gryde og tilsæt en stang vanille. Varm langsomt op, og rør rundt indtil der er dannet lidt væske. Læg låg på og damp rabarberne møre til en kompot. Fjern vanillestangen. Husblasen blødes op i koldt vand, knuges fri for vand og smeltes. Rør den i rabarberkompotten, som herefter stilles koldt.
Kom æggehviderne og 100 g flormelis i en skål og pisk let. Stil skålen i en gryde med varmt vand og pisk hviderne stive. Varm mandlerne på en pande, så de får lidt farve og bland dem i marengsen.
Dæk mørdejsbunden med godt 1 cm tykt lag rabarberkompot. Fordel marengsen over kagen og strø med en sigte resten af flormelisen over marengsen. Tænd for ovnens grillprogram og glasér kagen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15519 gange, og udskrevet 148 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider