Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Forårskage

Forårskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Mørdej:
165 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
1 tsk.sukker
1 æg
 
 Rabarberkompot:
250 g.rabarber
250 g.sukker
1 vanillestang
2 bladehusblas
 
 Marengs:
3 æggehvider
125 g.flormelis
30 g.smuttede mandler
 


Opskrift:

Alle mørdejens ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres. Rul dejen ud, så den passer til en springform (24 cm i diameter). Tryk dejen 3 cm op ad formens kant. Bag kagebunden ved 200 grader i ca. 2 minutter. Bland rabarber og sukker i en gryde og tilsæt en stang vanille. Varm langsomt op, og rør rundt indtil der er dannet lidt væske. Læg låg på og damp rabarberne møre til en kompot. Fjern vanillestangen. Husblasen blødes op i koldt vand, knuges fri for vand og smeltes. Rør den i rabarberkompotten, som herefter stilles koldt.

Kom æggehviderne og 100 g flormelis i en skål og pisk let. Stil skålen i en gryde med varmt vand og pisk hviderne stive. Varm mandlerne på en pande, så de får lidt farve og bland dem i marengsen.

Dæk mørdejsbunden med godt 1 cm tykt lag rabarberkompot. Fordel marengsen over kagen og strø med en sigte resten af flormelisen over marengsen. Tænd for ovnens grillprogram og glasér kagen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14657 gange,
og udskrevet 131 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu