Påske muffins

Påske muffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Påske muffins, billede 4 Påske muffins, billede 1 Påske muffins, billede 2 Påske muffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 g.smør
225 g.sukker
2 æg
2 dl.cremefraiche 18%
270 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
 
250 g.chokolade påskeæg
 
Opskrift:
Rør smør og sukker sammen, til det er blødt. Pisk så æggene i et ad gangen, og tilsæt cremefraiche. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen.

Kom grofthakket chokolade påskeæg i og bland forsigtigt.

Fordel dejen i smurte muffinsforme. Bag dem ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn, mærk efter med en gaffel eller pind, om de er bagte - hvis der sidder dej på gaflen, når du trækker den ud, er de stadig ikke helt bagte.

Drys eventuelt de færdige muffins med lidt flormelis.


Beskrivelse:

Påske muffins opskrift - lidt til den søde tand

Leder du efter en god og nem opskrift på kager til påskens mange påskefrokoster? Så finder du her en opskrift på muffins til påske. Du kan med fordel bage kagerne dagen før, så du ikke behøver at stresse i køkkenet samme dag, som gæsterne ankommer.

Fordelen ved muffins er, at de er nemme at tilpasse til enhver anledning, og i forbindelse med påsken vil gul glasur eller frosting være ideelt. Slip fantasien løs og dekorer dine muffins med chokoladeæg, revet chokolade eller krymmel og selvfølgelig frosting eller glasur.

Hvor stammer muffins fra?

Muffins stammer fra Amerika, hvor de i løbet af det 19. århundrede så dagens lys for første gang. Der skulle dog gå yderligere 100 år, før den amerikanske muffin kom til Danmark.

I Danmark forbinder de fleste muffins med sødt bagværk, mens det i Amerika er meget almindeligt at spise muffins til morgenmad - dog i en ikke-sødet udgave. Her bages de eksempelvis med ost og majsmel. Basisdejen for muffins er mere tyk sammenlignet med dejen for cupcakes, som er mere lind.

karakterer:
Opskriften er vist 577 gange,
og udskrevet 8 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu