Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Polenta-lasagne

Polenta-lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : erling1000

Indsendt :



Ingredienser:
 Polenta:
1000 g.polenta gryn
4 l.vand
2 spsk.salt
 
 Kødsauce:
500 g.hak. okse
1 spsk.margarine
1 alm. løg
5 dl.selleri i tern
5 dl.skivet gulerod
4 fedhvidløg
3 rød chili
800 g.hakket tomat
 tomatpuré
5 dl.vand
4 dl.rødvin
3 spsk.røget paprika
2 spsk.tørret oregano
1 spsk.tørret basilikum
1 spsk.sellerisalt
1 spsk.sukker
1 grøntsagsbouillon
1 oksebouillon
 
 Bechamelsauce:
2.5 dl.revet ost
2 spsk.smør
4 spsk.hvedemel
2 dl.mælk
1 tsk.revet muskatnød
 salt
 hvid peber
 
 smør / margarine / olie til lasagnefad
 
Opskrift:
Polenta:
Hæld polenta-gryn i lunkent, saltet vand i gryde.
Varm på middel varme.
Rør hele tiden til det tykner.
Skru helt ned på laveste blus og rør meget tit så det ikke brænder på.
Bred ud i 1 cm tykt lag på bageplade.
Lad det sætte sig (der er sikkert for meget Polenta - resten kan fryses og når det skal bruges kan man presse overskydende vand ud af det, man kan også bruge det dagen efter i anden italiensk mad eller man kan experimentere med at bruge ½ mængde af opskrift).

Kødsauce:
Brun kødet i stegegryde.
Tag kødet op.
Rens og hak løg, selleri, gulerod, hvidløg, chili.
Blanchér grønt.
Tilsæt tomat og vand.
Kog i 15 min. til det er blødt.
Blend saucen med stavblender.
Tilsæt kød og vin.
Kog helt op i 2 min.
Smag til med krydderier.
Lad simre i 5 min.

Bechamelsauce:

Smelt smør i kasserolle.
Tilsæt mel.
Rør godt rundt til det er blødt.
Tilsæt mælk lidt efter lidt og rør rundt.
Tilsæt krydderier.
Rør rundt.
Tilsæt ost.
Rør til det er opløst i saucen.

Lasagne:

Brug et stort, smurt lasagnefad.
Start med bechamel.
Så kødsauce.
Så et lag polenta.
Fortsæt opad.
Afslut med kødsauce og derpå bechamel.
Bag i forvarmet ovn 200 gr. i 30 min. til det er færdigt.

Tips:

Serveres med lune flutes og kryddersmør efter eget valg + grøn salat.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4064 gange,
og udskrevet 52 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu