Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bearnaise

Bearnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : MMA

Indsendt :



Ingredienser:
3 æggeblommer
2 spsk.vand
2 spsk.hvidvinseddike
250 g.smør
1 skalotteløg
 Frisk estragon
 Frisk kørvel
 Friskkværnet hvid eller sort peber
 Salt
 
Opskrift:
Start med at smelt smøret i en gryde, ved svag varme. Det må ikke tage farve og blive brunt.

Hak estragon og kørvel, så du har en god lille håndfuld samlet.
Hak skalotteløget meget fint.

Tag en kaserolle og hæld æg, vand og hvidvinseddike i, tilsæt en 1/2 tsk salt, vigtigt med saltet fra starten da det er med til at binde fedtstoffet. Begynd at pisk i massen uafbrudt, ved svag varme. Det er utrolig vigtigt at man ikke har for meget varme på. Æggemassen begynder først at skumme og til sidst bliver den glat, hvorefter det lune smør skal hældes i, i en meget tynd stråle i små portioner, brug evt en dyb grydeske til at hælde, så du bedre kan kontrollere det. Her er det vigtigt at du sørger for at piske til smøret er absorberet, før du tilsætter mere. En elpisker kan også bruges.

Hvis du selv synes at massen bliver for tyk, så tilsæt en anelse vand under omrøring, jeg vil foreslå en tsk-fuld vand ad gangen, ellers kan saucen hurtigt blive for tynd.
Tilsæt Estragon, Kørvel og skalotteløg. Smag til med salt og peber.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 11289 gange,
og udskrevet 205 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu