Gule ærter

Gule ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Gule ærter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ørgaard

Indsendt :



Ingredienser:
1.5 kg.spidsbryst
1.5 kg.bacon eller røget ribbensteg
1 kg.medister
3 kraftben
1 grøntsagsterning
5 l.vand (færdig mængde ca. 4 l)
4 porrer
1 kg.gulerødder
 Frisk timian
 Tørret timian efter smag
2 pk.Møllerens Gule Ærter
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Dagen før:

Spidsbryst, bacon, kraftben og frisk timian koges med salt og grøntsagsterning i de 5 l vand. Kødet tages op efterhånden som det er kogt mørt.

Suppen sies, gryden rengøres, og suppen hældes tilbage i gryden. Møllerens Gule Ærter tilsættes (se kogetid på pakken).

Smages til med salt, peber og tørret timian.

Inden servering:

Medister steges i ovn eller på pande.
Kødet varmes i ovnen.

Porrer skæres i ca. 1 cm. tynde ringe og gulerødder skæres i skiver. Koges møre. Kogevandet gemmes til fortynding af suppen.

Kødet skæres i skiver og pølsen i passende stykker. Serveres efter suppen med kogte kartofler, sennep og rødbeder.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gule ærter

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 23974 gange,
og udskrevet 498 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lissen  -  2016-02-11 17:07:39
Det er godt og nemt at lave, lidt dyrt måske, men du behøver ikke så meget kød, spørg familien hvad de bedst kan lide, så får du ikke skældud og vrængen på næsen af dit store stykke arbejde. Kan sagtens spises i 2 dage, eller frys det, til en dag du har travlt.

Bente K.  -  2015-10-31 23:30:31
I vores husholdning er vi bare to personer, derfor halverede vi kødportionen og grøntsagerne til førstedagsportionen. Der er også rigeligt til andendagsportionen. Smager dejligt med rugbrød og sennep.

Birgitte L.  -  2014-01-22 18:59:07
Vær opmærksom på at der i denne opskrift er beregnet 500 g kød pr. person!!! selvom det svinder lidt er det alt for meget. Har selv brugt ca. 200 g pr. person og det er nok da der jo er mange grøntsager. Ellers en ok opskrift.