Vanillekager

Vanillekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Mille

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
200 g.smør eller margarine
3 spsk.sukker
300 g.hvedemel
 Fedtstof til formene
 
 Fyld:
1 dl.fløde
1 dl.mælk
2 æggeblommer
1.5 spsk.hvedemel
1 spsk.sukker
1.5 spsk.vanillesukker
 
 Pynt:
 Flormelis
 Cocktailbær
 
Opskrift:
Smør linseformene.

Ælt fedtstof, sukker og mel hurtigt sammen og læg dejen til at hvile et koldt sted i ca. 30 min.

Bland fløde, mælk, æggeblommer, hvedemel og sukker i en kasserolle og lad massen småsnurre under piskning. Pas på den ikke koger, men blot bliver tyk og lækker. Sval massen af og tilsæt vanillesukker.

Rul halvdelen af dejen ud i 2-3mm tykkelse og stik runde kager ud - disse er til lågene.

Rul resten af dejen ud og læg dem ud over 12-16 smurte linseforme. Tryk ud, så hver kageform er dækket af dejen i både bund og på siderne.

Læg en klat creme i hver og læg så et låg på hver. Tryk låget fast.

Bag kagerne gyldne i ca. 20min ved 200grader og lad dem svale af i formene.

Drys med flormelis og pynt med cocktailbær inden servering.

Tips:

De 200grader er ved alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 6850 gange,
og udskrevet 62 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu