Fastelavnsboller/klovneboller

Fastelavnsboller/klovneboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja uden glasur

Indsendt af : Pernille

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
375 g.smør
25 g.sukker
500 g.hvedemel
1.25 dl.mælk
2 æg
50 g.gær
3 tsk.kardemomme
 lidtsalt
 
 Marcipanfyld:
125 g.smør
125 g.sukker
125 g.marcipan
 
 Glasur:
350 g.flormelis
20 g.kakao
0.5 dl.vand
 Chokolade linser (smarties el.M & M)
 
Opskrift:
Dej:
Mælk, gær og sukker opløses. Smør. æg, kardemomme og hvedemel blandes i. æltes i 5 min. Stilles i køleskab 20 min.

Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm. Dejen skæres i firkanter 10x10 cm. På midten af hver firkant lægges 15-20 g marcipanmasse. Enderne lukkes ind mod midten og boller sættes på bagepladen med samlingen nedad. Bollerne stilles til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted.

Efter hævning pensles de med æg. bages 8-10 min ved 220 gr. Efter bagning skal bollerne afkøles eller fryses ned.

Pynt de boller der ikke skal fryses med chokolade glasur.

Glasur:
flormelis, kakao og varmt vand røres sammen

Marcipanmasse:
sukker, smør og marcipan røres sammen

Tips:

Til børn er det godt at pynte bollerne med smarties chokolade linser. Så er det rigtig klovne boller. Til voksne kan de undlades


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnboller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 5685 gange,
og udskrevet 96 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu