Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbermarmelade, billede 4 Rabarbermarmelade, billede 1 Rabarbermarmelade, billede 2 Rabarbermarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Rabarber, renset vægt
750 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Rød Melatin
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rabarberstilkene skylles, flækkes, hvis de er tykke, og snittes fint. De drysses lagvis med sukkeret og står, til de safter.

Syltetøjet bringes langsomt i kog og koges sagte 10 min.

Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring. Marmeladen koges stærkt 2 min. vanillesukker tilsættes.

Marmeladen fyldes i varme, skyllede glas, der lukkes.





karakterer:
Opskriften er vist 104335 gange,
og udskrevet 2728 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14363 (3419 kcal)
KJ pr. Portion 14363 (3419 kcal)
Vægt ialt 2254 gram
Vægt pr. Portion 2254 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 637 KJ (151 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 37.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-04-19 21:57:11
Fantastisk god opskrift fra Den Grønne Syltebog.. Hver gang den produceres, modtages den blandt familie, kollegaer og venner med stor jubel..

  -   2007-06-13 14:13:12
Hvor meget vand skal der bruges ???

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg fik ca 2 l. marmelade ud af opskriften her

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis du kan se at marmeladen bliver meget tyk når du koger den, så kan du undlade melatinen. Har du hældt den på glads burde der ikke være noget i vejen for at du koger den op igen og tilsætter ekstra vand. Der kan være meget forskel på hvor meget vand rabarber indeholder, en tør sommer giver tører rabarber, måske det er det som er sket for dig.

  -   2005-01-01 01:01:01
Selvom jeg kun brugte 2 tsk melatin, blev det en meget tyk marmelade. Kan jeg bare komme lidt vand ved en anden gang? Eller er der noget andet jeg kan gøre? Ellers en rigtig dejlig opskrift:)