Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Himmelsk kage du ikke må gå glip af, Konditori

Himmelsk kage du ikke må gå glip af, Konditori, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Tror ikke det er en god ide, nej.

Indsendt af : Sarah

Indsendt :



Ingredienser:
 Kagebund nummer 1:
250 g.Hvedemel
50 g.Smør
300 g.Sukker
3 æg
2.5 tsk.Bagepulver
1 tsk.Vaniliesukker
2 dl.Mælk
 Skal af 0.5 appelsin (Resten gemmes, bruges senere)
 
 Kagebund nummer 2 (chokolade)
2 Æg
150 g.Sukker
250 g.Hvedemel
4 spsk.Kakaopulver (lidt stærk/ægte)
1 tsk.vaniliesukker
1 tsk.Bagepulver
4 dl.mælk
150 g.Margarine
 
 Chokolade creme (bliver flydende så ikke tro du har gjort noget galt!):
5 dl.Piskefløde
150 g.Mørk chokolade
 saft af halv appelsin(må gerne smides ud skal ikke bruges mere).
 
 Overtræks creme:
5 dl.piskefløde
150-200 g.chokolade (mørk eller lys, efter eget valg.)
 
Opskrift:
Oven tændes på 200 grader.
Fremgangsmåde:
DE 2 BUNDE SKAL BAGES I SAMME FORM SÅ VENT PÅ DEN ANDEN ER FÆRDIG.
Start med kage bund 1:
Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en tyk masse.De tørre ingredienser sigtes sammen og blandes forsigtigt i æggesnapsen. Mælk og fedtstop koges og blandes forsigtigt i dejen, der hældes op i en rund melet form og bages i ca. 20 minutter på 200 grader.Køl den hurtigt ned i fryseren 5-10 minutter, og befri den fra formen så den næste bund kan blive bagt. Lad den hvile 1 times tid og skær den midt over så du har 2 "lagkagebunde" Imens du venter laver du næste bund.

Kagebund 2 (chokolade):
Blandes på præcis samme måde som Kagebund 1. Samme bagetid og det hele! Så der til sidst alt i alt er 4 kagebunde.

Chokolade creme:
fløden koges til chokoladen er smeltet, fløden med chokoladen hældes og i en skål og saft af appelsinen piskes i. Cremen køles ned i fryser Højest ½ time, bare for at sikre at den ikke bliver til is ;-), Hvis der er behov for mere tid sættes den i køleskab, Nedkøles til den skal bruges.

Overtræks creme:
Pisk fløden let, og smelt chokoladen over vandbad, Vend/pisk det hele sammen og lad det stå til det skal bruges (behøves ikke køles ned.)

Vask kageformen af og klip et stykke bagepapir der passer i længen med din form, så den kan ligge langs kanten indeni din form, lad det gerne være så bredt at det når et lille stykke op over kanten. Læg allerførst 1 af de ''lyse'' kagebunde ned i formen, derefter smører du et lag chokolade creme ud på bunden o og ligger 1 chokoladebund ovenpå tryk lidt sammen på det, fortsæt sådan med creme ovenpå og så den lyse bund og derefter creme og den mørke bund. Køl i en halv times tid, og smør cremen udenpå kagen. Pynt kagen med reven Appelsin eller citron skal, god fornøjelse!

Tips:

Det ser uoverskueligt ud men det er det SLET ikke! God appetit!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 5323 gange,
og udskrevet 76 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu